HOW MUCH MEAT CAN WE EAT AT TEXAS LONGHORN?

16 december - 22:03


Ja den frågan besvarade vi idag. Har ju som ni vet dragit ihop ett gäng på nätta och lätta 50 personer som idag intog Texas Longhorn i Gamla Stan. Efter närmare räkning var vi totalt 42 personer som dök upp. Jag har längtat efter detta event och Texas Longhorn hade bunkrat upp med kött, mycket kött.

Iden föddes egentligen när jag och Emily satt och diskuterade att vi skulle gå ut och äta efter dieten med våra närmaste. Vi började räkna folket vi vill ha med oss och snabbt sprang antalet iväg. Jag tog därför och skrev till TL för att höra om de var intresserade av att anordna stans största köttfest denna söndag. Fick ett glatt ”självklart” och sen började vi smida planer, planer som skred till verket idag. De flesta i gänget har under en period eller stora delar av året dietet och jag tänkte väl att de alla skulle bli mätta helt enkelt.

16.00 började det strömma in folk och vår egna våning en trappa ner fylldes snabbt. Vi fick totalt 150 st 150 gramsburgare som var ”ihopsatta” med en skiva ost och tillsammans utgjorde en 300 grams burgare. Lämpliga tillbehöver i form av Coleslaw, bröd, gurka, tomat, dressing mm serverade och den andra kötträtten var 250 grams ryggbiff med pommes/bakpotatis och majskolvar, till det drack vi Cola Zero.

Gänget som idag intog nedre våningen i Gamla Stan var inget vanligt brödgäng. VM 1:a, Svenska mästare, Gladiatorer, Athleter, profiler you name it, det var stacked to the roof med kända och vänliga ansikten och för att krydda denna gemytliga kväll kastade jag på lite tändvätska på elden, en tävling!
Helt enkelt, vem som kunde äta mest kött.

Ganska tidigt förstod jag att det fanns 3 favoriter och det var jämt ett bra tag. Robin stannade av vid 1,8 kg kött och började smygknapra på en ryggbiffbit  i rent förtret över att inte nå hela vägen fram. Reza, en av de största och snällaste människor som kan tänkas jobba i en MM Sportsbutik var min favorit. Han åt och åt och åt, like a machiiine! (Han är på diet och hade ätardag) Hans motståndare, den för mig okände Thomas, kom som en sleapwalker från ingenstans och när hans knapp bokstavligen flög (!) hade karl till slut fått i sig 2,3 KILO KÖTT!! Reza kämpade och kämpade men fick kasta in servetten vid 2,25 kg, mätt och trumpen. Själv fick jag i mig 1,150 kg och Emil min goa vän köpte mig, snäll som han var (läs han ville se mig våndas) en kladdkaka som efterrätt, HA! Den smakade mumma även om det var lite trögt på slutet.


Den ska ner!

Har haft en grym filmkille med hela eventet och vi har intervjuat och filmat riktigt bra material. Ni får se detta asap! Bjussar iaf på några bilder innan jag ska gå och lyfta Emily från soffan till sängen. Hennes 850 g kött har verkligen kickat in sen vi kom hem. Hon har inte rört en fena och ligger helt sonika i soffan, utslagen. ”Gustaf kan du hämta vatten” jag går och hämtar vatten och när jag kommer så får jag höra ”jag kan inte dricka det, har för mycket i magen”. Tack alla deltagare som kom och förgyllde min söndag, tack Emil för kladdkakan, Tack Marcus och Johan för jobbet med filmen och Tack Texas Longhorn Gamla Stan för utmärkt service och grymt god mat!

Trevlig kväll alles, imorgon är det äntligen måndag!
Juste, vi har börjat redigera Decembercupen filmen, någon som har något bra namnförslag på den?
Ska försöka färdigställa den på onsdag men det är mycket jobb för att de ska bli bra. Introt är grymt iaf!

Tjipp!
/Gustaf

7 kommentarer till “HOW MUCH MEAT CAN WE EAT AT TEXAS LONGHORN?”

 1. Jocke skriver:

  Tack för en kanonkväll! RAP! ;)

 2. Tina skriver:

  Rättning: Robin åt 2 kg prick, Reza åt aldrig över 2kg. Har tom för mig att Robin åt ngt gram mer än Reza för att komma 2:a.
  Thomas lär göra sig mer känd, Karl-of Sweden heter han på FB

  • Gustaf Ollas skriver:

   Han kunde äta mr Karl iaf! :)
   Det var olika bud och det må hända att det blev fel, Thomas vann iaf, like a boss! Tack tina

 3. […] närmare räkning var vi totalt 42 personer som dök upp. Jag har längtat efter detta event och Texas Longhorn hade bunkrat upp med kött, mycket […]

 4. JonasÅ skriver:

  2kg kött!! hur är det möjligt!? måste testa någon gång hur mycket man kan äta.
  iIfs så är det julbord idag på jobbet, men orkar inte släpa med mig köksvågen på det . :)
  Ha en kanon dag. /J&J

Kommentera


sex + = tio