FONTPLAY – TYPSNITT FÖR TRÖJOR

7 september - 11:33

Finns så många coola typsnitt man kan använda när man leker med tröjor och linnen.
Hur tänker ni, det finns två alternativ:

1) Jag skapar 2-4 färdiga tröjor för tryck som jag verkligen gillar – 1-2 för killar, 1-2 för tjejer. Sakta men säkert tar jag fram alternativ till dessa, samma linje, samma typ av stil. Fördelar: enhetlighet, Nackdelar: Passar kanske färre rent smakmässigt?

2) Jag skapar 10-20 färdiga tröjor för tryck som jag gillar och här lägger jag även in de ni tydligt uttryckt att ni gillar, stilen på tröjorna kommer bli lite bredare men lite olika stuk, dvs en lite mer clean, en lite mer hardcore. Fördelar: Fler personer attraheras och vill delta i IcanIwill-teamet och stödjer verksamheten, Nackdelar: blir lite spretigare rent stilmässigt?

Här är några av alternativen jag leker med till TEAM-texten som jag vill ha med i utformningen.
Rent tekniskt kan jag lägga upp alla olika tryck och varianter jag lagt upp på bloggen för feedback (föregående inlägg) och addera så många jag vill och tycker är snygga. Skys the limit! Feedback! (förresten, så GRYMT kul att ni engagerar er så mycket. Får verkligen så mycket bra tankar, feedback och input, gillar det skarpt, TACK!)

8 kommentarer till “FONTPLAY – TYPSNITT FÖR TRÖJOR”

 1. Alexander skriver:

  Det viktigaste är att du skapar en identitet i företaget som du är nöjd med! Låt inte den oklara efterfrågan bland folket styra vad du lanserar för produkter. Sedan tycker ag att du ska lägga ner MER tid på att utveckla en logga som är nyskapande och tydlig med vad du vill förmedla. Får känslan av att du förlitar dig lite för mycket på design som testats förr. Jag skulle definitivt lägga ner mer tid på att leta upp en distributionskanal som är billig(are) som kan hålla långsiktigt. Tänk långsiktigt, tänk expansionsmöjligheter, tänk pengar. Då måste du skapa en identitet och exklusivitet i företaget.

 2. Martin skriver:

  Jag hoppas att du snart får ordning på allt vad gäller verksamheten! :) Jag blev helt såld på avicii #icaniwill! Hoppas den fortfarande finns med i tankarna! :D

 3. Matilda skriver:

  Jag känner alternativ 1(enhetlighet) rent spontant. Man vill ju se direkt när det är någon från ICIW-teamet, alltså en utmärkande design och så köra på det spåret, inte för många alternativ och variationer. Alla kan inte få exakt som dom vill ändå, så kör på nåt som du gillar och kan leva med lååångt framåt i tiden. Och för att kunna sprida sitt ”varumärke” måste igenkänningsfaktorn vara hög: för många variationer förvirrar. Låt det ta tid och hitta något unikt och där man efter ett tag inte ens behöver läsa orden för att förstå att det är ICIW. Bra exempel är viking line vars logga bara är NG LI i stora klarröda bokstäver, den är så utmärkande att vi VET att det är viking line. (jag tycker ju dock såklart att du ska skriva alla orden, men som exempel bara)

  • Gustaf Ollas skriver:

   Matilda, Variation i form av färger kan man ha och på så sätt låta er själva välja er ”outfit”, right? Måste preics som du och dumbell säger, skapa mig ett starkare varumärke med hög igenkänning så folk vet vad de ser. ”Avicii loggan” får en ju att hajja till lite och den kanske är bra för folk får klura, kika lite mer för att se vad det står, alt är det fail?
   Teamet kommer komma sen med större ”bredd” på mitt då etablerade varumärke.. Tack för din tid, Vikingline är ett perfekt exempel, eller löfbergs lila, de gjorde en ”buss”plansch i lila, med gul text, ”vilket kaffe tänker du på ?”

 4. Le dumbbell skriver:

  Jag tycker du ska köra vidare på det spåret som du var på igår med ”Avicii” temat. Tycker det var en stilren logga som drar till sig blickar. Stå fast vid en logo och sedan kan du leka med motiven på dina olika plagg. Skapa en identitet för företaget som folk känner igen. Se till att satsa på en massiv PR-kupp direkt. Mycket t-shirts över hela landet och reklam på olika bloggar. Finns otroligt mycket gratis reklam att sprida via sociala medier, men först måste du etablerar ett företag som folk känner igen.

  mvh

  • Gustaf Ollas skriver:

   Le Dumbbell – Tror också det lutar åt det, finslipa lite och hitta någon unik touch. Precis, måste hitta en logo/identitet som folk känner igen och som bör sätta sig innan jag springer vidare. Många tankar när man är i expansionsfasen så jag vill kasta ur mig för att få feedback. Precis som du ger mig nu. PR = viktigt som få, syns du inte finns du inte. (Y) Tack! Ni kommer få hjälpa till med reklamen framöver! (:

Kommentera


+ åtta = fjorton