MAXIMUM GO-CART-FEEL

29 september - 11:14

Vrid reglaget till Sport och Mini har distansen att driva med sig själva när det slår om till ”Maximum Go-cart feel” på den stora displayen!
Kan 193 cm Gustaf få plats i en Mini-Cooper tänker ni? Tro mig jag hade samma fråga och gissa min förvåning när jag första gången kliver in och inser att jag har lika mycket plats här som i Emilys 3-serie. Just denna bil är manuell och även om den 6-växlade lådan är rolig har jag blivit bekväm med paddlar och automat. Framförallt då jag håller min körning högt och ställer krav på mjuka växlingar. Från 3an upp till 6an är det inga problem men den sportig bil som behöver lite varv är inte det lättaste att köra mjuk och fint i trafik. Nu är det ingen katastrof, tvärtom, lådan är rolig i manuellt men då jag kört mestadels stadstrafik så önskar jag nog ändå automat om jag någon gång ska äga en mini, för det är just det, denna bil känns perfekt som en andrabil.

Rolig, snabb och liten. De dryga 200 hästarna pinnar på förbaskat bra och med en styrning som är snabb och alert blir det mycket go-cart feeling! Mini har precis lanserat den nya 4-dörrars och i min smak gör den bilen mer komplett. Just nu ser den lite för avhuggen ut för att trigga mitt ”vill-ha-begär” tillräckligt mycket. Väl inne i bilen glömmer jag utsidan och bara kör med ett leende på läpparna men utanför, ja då blir det lite för mycket Mr Bean i mitt tycke.

Tog den ut på de stora vägarna upp mot Dalarna och här går det riktigt bra. Relativt tyst, bekvämt och kul. Belysningen är adaptiv på många vis, både invändigt och utvändigt. Vrider du värmereglaget ändras färgen runt displayen, byter du körläge händer samma sak. Stänger du av bilen justeras ljuset i kupén hela vägen ut i dörrbelysning. Det är riktigt hemtrevlig i denna bil. Genomgående kommer order kul tillbaka när jag summerar mina mil. Kul mil i en modern miljö. Jag skulle lätt kunna ha en Mini Cooper S!

Mini Cooper S-13 Mini Cooper S-14 Mini Cooper S-15 Mini Cooper S-16 Mini Cooper S-17 Mini Cooper S-18 Mini Cooper S-19 Mini Cooper S-20Mini Cooper S-21 Mini Cooper S-23 Mini Cooper S-24 /Gustaf