A45 AMG – KÄMPAR MED SITT UTSEENDE

17 december - 9:32

MB A45 AMG-6 The looks vs the performance? Lite så känns hela min träningskarriär. När jag varit som i bäst form, är styrkan och prestationen rätt låg och när jag väger 110 kg kan jag träna på som bara den men då är det i princip strykjärnsplatt överallt. Mercas nya A45 AMG har ungefär samma issue. Antingen köper du den här bilen för den går som ett skållat troll eller så köper du en annan bil för du vill ha något som är snyggare. I samma kategori skulle jag stoppa in en Golf R tex. Det är dock ingen promenadseger mot tex Golfen. Mercedes är på rätt väg och har en del kvar att jobba med men de har börjat plocka upp poäng på detaljerna och där har de kommit långt så i min bok kommer Mercedes att plocka mer andelar framöver om de forsätter utveckla sina loks så de matchar prestandan. För just prestanda är inget den här bilen saknar.

När jag startar bilen kall mullrar det helt vilt bakom mig och när jag skjutsade en vän frågade hon om bilen var trasig för att den lät så mycket, haha. Det går att busköra den här bilen nått enormt och den hanterar det toppen i stadsmiljö och landsväg. Den väger lite och har mycket pulver och när du väl sätter dig i bilen försvinner ”lilla-bils-känslan”. Du tänker att du sitter i en sportbil för den låter, går och agerar som en. Möjligt att det kanske blir lite ”för mycket” (om det nu kan bli det) i förhållande till storleken. Det är första gången jag skriver något sådant men i min bok vill jag ha en balanserad bil visuellt, prestandamässigt och ljudmässigt. På motorväg i lite tyngre väderförhållanden, tex första minusgraderna och extrem vind (som jag då så klart hade) märks det dock att det är en lite mindre bil.

All over är det en svinrolig bil och om den inte blir en succé är det enbart för att den saknar lite vassare linjer och snygga looks, för den här bilen levererar smilbands-träning på hög nivå! PS. Fälgarna är bland det snyggaste på hela bilen! DS MB A45 AMG-7 Lillebror vs Storebror MB A45 AMG-8 MB A45 AMG-9 MB A45 AMG-10 MB A45 AMG-11 Treat me dirty and wash me clean MB A45 AMG-1 MB A45 AMG-12 MB A45 AMG-13MB A45 AMG-5 MB A45 AMG-2 /Gustaf