DEVIL IN DISGUISE – AMG C63S

22 juli - 22:28

Vid en första anblick ser det trevlig ut. Lite kromade lister, fin blå färg och sedvanliga merca-strålkastare men tittar man lite närmre hittar man det lilla lilla AMG märket i fram och bak. Det AMG märket som gör all skillnad! Nåväl, inte märket i sig för det går nog att hitta begagnat på nätet och men det märket står för gör all skillnad!

S500 fick mig att tycka om Mercedes, AMG märket fick mig förälskad i denna Merca! Allt ifrån inredningen med IWC klocka, klofiberdetaljerna, stolarna och då har vi inte ens börjat prata om prestanda.  Denna V8 med rätt inställningar är ren och sann glädje. Varje gång jag startade bilen (med rätt inställningar så klar) mullrar det så där mysigt att man funderar på att stänga av och starta igen. Det är skillnad på UMF när det kommer till V6 mot V8. M-bilarna slår fortfarande Merca i looks alla dagar i veckan men det är något med V8 som kittlar till i mig. Skulle varit fantastiskt kul att få provköra dessa rivaler på bana under samma dag så det går att jämföra, men just nu är jag lätt hög på bakhjulsdrift, V8 och muller.

Jag har kört med alla inställningar på sport+ och under de första dagarna ska jag vara ärlig och säga att jag inte riktigt vågade ”trycka” på för det kändes som om bilen (på gott och ont) skulle försöka ha ihjäl mig. En tom bred gata senare vågade jag trycka pelle i botten och då går det undan mina damer och herrar. Det är alltid kul att få ”blickar på stan” och vill du ha det, är det här en bil för dig. Kanske är det så att blickarna inte riktigt kommer fören du växlar ner, och då får du alla blickar! Bilen är relativt diskret i utförandet men för ett tränat öga väcker den uppmärksamhet direkt. Har inte mött en likadan bil under hela veckan så i min bok blir du relativt ensam om du kör denna bil, vilket är kul. Merca har fortfarande lite linjer att jobba vidare på för att ge alla konkurrenter en käftsmäll men den här bilen är grym! Redan nu längtar jag tills jag i Augusti ska prova storebror… Då blir det film och ljud gott folk. Nu ska jag gråta mig till söms vetande att det är ett tag tills Augusti. AMG = OMG! God kvällMercedes c63S AMG Mercedes c63S AMG-2 Mercedes c63S AMG-3 Mercedes c63S AMG-4 Mercedes c63S AMG-5 Mercedes c63S AMG-6 Mercedes c63S AMG-7 Mercedes c63S AMG-8 Mercedes c63S AMG-9 Mercedes c63S AMG-10 Mercedes c63S AMG-11 Mercedes c63S AMG-12 Mercedes c63S AMG-13 Mercedes c63S AMG-14 Mercedes c63S AMG-15 Mercedes c63S AMG-16 Mercedes c63S AMG-17 Mercedes c63S AMG-18 Mercedes c63S AMG-19 Mercedes c63S AMG-20 Mercedes c63S AMG-21 /Gustaf

Taggar: , ,