EN FALLEN ILLUSION?

18 oktober - 22:38

Jaguar XF Sport-1 Någon gång måste ju vara den första och idag var det dags för Jaguar! Fick ett trevlig mail från Jaguar då de lanserade nya XF i helgen. Jag och Emily åkte ut till Danderyd för att kika närmre på nyheten.

I min värld har Jaguar alltid varit starkt förknippat med lyx. Kan inte minnas att jag åkt någon under min uppväxt men de har alltid haft den klangen i mitt liv. Jag vet inte varför men det har känts som om de har de där lilla extra och något för personer som tjänat lite mer än snittet. Vi körde både en RR Evoque och Jaguar XF och jag ska vara ärlig och säga att jag hade förväntat mig mer. XF är rätt snygg, fina linjer och bra spec (på min bil) men motorn (3.0 D) övertygar inte utan laggar lite för mycket och känns inte alls lika sportig eller stark som sina konkurrenter i samma klass. Detaljerna känns lite för hackiga och tyvärr inte alls lyxiga och detsamma går för Evoqen där vi ändå kikade på deras finaste linje. Vet inte om jag blivit bortskämd de senaste året med de bilarna jag kört och nu jämför med, men om BMW, Audi, VW och Mercedes gått framåt så mycket tycket jag att Jaguar också borde tagit stora steg?

Sist jag åkte Range Rover Sport till Göteborg var jag salig och älskade bilen, nu känns det som att det är sista utposten. Vore väldigt intressant att köra den igen och se hur de utvecklats. I mitt tycker är RR Sport den snyggaste (kanske fetaste) bilen i stallet och något jag verkligen bara hört gott om. Nåväl, jag hoppas få prova F-type (som för övrigt verkar grym!) och RR Sport framöver för att se hur de står sig! Drog av ett par bilder nedan som ni kan beskåda. Långt ifrån mina vackraste hittills men hade inte mycket tid med bilen. Någon av Er som har erfarenhet från Jaguar / RR?Jaguar XF Sport-1-2Jaguar XF Sport-10 Jaguar XF Sport-9 Jaguar XF Sport-8 Jaguar XF Sport-7 Jaguar XF Sport-6 Jaguar XF Sport-5 Jaguar XF Sport-4 Jaguar XF Sport-3 Jaguar XF Sport-2 /Gustaf