HUR SKA MAN BESKRIVA DEN HÄR BILEN? AMG GTS

18 augusti - 7:52

amg gts Det börjar bli lite tjatigt med grymma bilar som bara blåser mina förväntningar all världens väg, tycker ni inte? Skämt och sido det finns så extremt många bra bilar där ute idag. Tekniken går framåt, vissa kommer i kapp medan andra drar ifrån och jag har ju förmånen att många gånger få köra det absolut värsta som vissa biltillverkare har att erbjuda. Något att det absolut värsta Mercedes har just nu är skönheten ovan som jag suttit och stirrat på vid många tillfällen den senate tiden.

Jag ska villigt erkänna att jag googlade lite bilder innan jag hämtade den och ja, den låg inte topp 5 direkt i utseende på förhand men den här bilen måste man lära känna till utseendet på samma sätt som jag lärt känna den prestande och körmässigt. De första dagarna åkte jag, likte C63S omkring och lärde mig köra bilen. När kan du gasa på, hur mkt släpper det, vart nyper bromsarna, hur tar den kurvor osv. Detsamma gäller alltså utseendet. Jag har flera gånger när jag gått till och från bilen slagits av hur burläsk och burdus där än i vissa vinklar. Den upplevs (och är) så bred framtill samt har en huv som känns 3 meter lång när du först sätter dig i bilen men allt det här kommer du till sams med längre fram. Helt plötsligt känns den naturligt stor och fet istället för lång och svårmanövrerad.

Den här bilen har så mycket effekt (510hk) och väger relativt lite att det blir en fantastisk körupplevelse. Trots bakhjulsdriften känns det som den är fyrhjulsdriven (på raksträckorna och med rätt tryck på gasen dvs, annars märker vem som helst rätt fort att den får all effekt på baktassarna). Den sätter sig och med sina breda hjulbas känns det som om vardera hjul tar tag om kanten på vägen och håller sig fast på samma sätt som jag gjorde när min kära mor ropade in mig för middag men jag ville vara kvar i skogen och leka (ser ni bilden där jag kramaktigt kramar träd?). Det här är en spektakulär, uppseendeväckande och ursinnigt bra bil. I min bok bör AMG vara ett eget bilmärke för skillnaden mot en ”vanlig” Merca är milsvid.

Rundar av mina ord med ett par bilder vi tagit ihop med min kompis Marcus som offrade liv och läm för ett par fartbilden i bakluckan på en polo, cirka 1,5 meter från huven på GTS:en. Vad gör man inte för ett par bra bilder? Åter till arbetet gott folk, men tro mig, den här höll mig i drömmarnas land många dagar! AMG GTS UGGELDAHL FOTO AMG GTS UGGELDAHL FOTO AMG GTS UGGELDAHL FOTO AMG GTS UGGELDAHL FOTO AMG GTS UGGELDAHL FOTO AMG GTS Gustaf Ollas AMG GTS Gustaf Ollas AMG GTS UGGELDAHL FOTO /Gustaf