MIN FARMOR FICK ÅKA MERCA!

9 november - 23:20

Farmors granne hade en Mercedes E-klass när vi växte upp. Jag minns den så väl för den lät som en fabrik med sin stora motor när han startade den på Lördagarna, för han åkte bara med den på Lördag och Söndag. I veckorna stod den i garaget för att inte få för många mil på sig eller riskera att något skulle hända med den när han var ute och körde i vecko-rushen (i Tierp). Så när jag hade förmånen att besitta lite Merca-suv för ett par dagar tänkte jag att det var ett utmärkt tillfälle att bjuda ut Farmor i en tur samt sträcka ut på motorvägen från Stockholm.

GLE-250d blev det i sista stund. Första tanken var GLE 500, som in min bok hade varit lite roligare, men jag tror att jag får tillfälle att testa den lite senare. Jag har egentligen ingen relation till MB suvar så för mig var det lite av en ny bekantskap. Visst jag har kört en bumling till ML tidigare men den här är mer smärt och spänstig med lite piggare ansikte. För att få den ännu stiligare hade jag personligen sänkt den, skickat på ett par rejält stora fälgar och lackat grillen svart men det är bara jag. Bilen funkar utmärkt för motorvägen där jag spenderade mest tid. Visst, den är stor och burdus och det gör så klart att den något lilla motorn får kriga rätt hårt för att det ska röra på sig men när den väl fått upp farten blir den bekväm och trevlig. Komforten är bra, skulle jag säga, inte så mycket mer. Jag saknar som vanligt en mer sportig känsla inuti mercedes standardsortiment där de raka stolarna endast blir sköna i AMG-versionen, där de inte är samma stol över huvud taget.

Farmor älskar bilen och kliver, eller snarare sätter sig, direkt in i passagerarsätet utan problem alls, likt den pigga 93(snart)-åringen hon är. Vi tuffar runt och kolla läget i Tierp samt käkar lunch på Brorsans innan jag åker hemöver igen. Det är något som verkligen tilltalar mig med att sitta högt upp och beskåda samt föra fordonet framåt. Jag känner mig säkert och sikten är faktiskt bra mycket bättre än i de mer sportiga bilarna jag kört. Utöver det gillar jag glastaket mycket, Mercedes ”joy-stick” mycket mindre och där med stannar mina intryck. För det är en ganska intryckslös bil. Motorn gör mig inte superglad, bilen är en bra, funktionsduglig något liten SUV men så mycket mer skramlar den inte ihop i min bok. Kanske skulle jag tagit den mer off-road då rattarna och inställningarna i mittkonsolen talar för att den har en hel del funktioner jag inte testade men det fanns inte möjlighet för det tyvärr. Kanske nästa gång? Farmor lämnar mig med ett leende på läpparna och hojtar ut genom dörren, ”Jag ska ringa Thorman och säga att jag åkt M e r c e d e s !”, älskade lilla farmor!
MB GLE 250d-1 MB GLE 250d-2 MB GLE 250d-3 MB GLE 250d-4 MB GLE 250d-5 MB GLE 250d-6 MB GLE 250d-7 MB GLE 250d-8 MB GLE 250d-9 MB GLE 250d-10 MB GLE 250d-11 MB GLE 250d-12 MB GLE 250d-13 MB GLE 250d-14 MB GLE 250d-15 MB GLE 250d-16 /Gustaf