GÄSTBLOGGARE – TOVE OLLAS

10 mars - 20:07

sisme2

Gäst: Hej! visst är det du som är Tove?
Jag: Jajamän, det stämmer bra det! Känner vi varann?
Gäst: Nej. Men jag läser din brors blogg. Hejdå!

Haha, detta har blivit bland de vanligaste kommentarerna på mitt jobb nu för tiden (jag jobbar i bar på Rättvik Bowling) och jag kan inte annat än le när dom går därifrån. Att min bror har blivit mer ’känd’ i Rättvik än vad jag själv är, fast det är jag som bor där, beskriver väl rätt bra hur många beundrare och blivande bodybuilding-fan han har, och det är bara där. Däribland jag själv.

Ända sedan det var möjligt att brottas med mig (det börjades i tid, vid ca 3 års ålder?!) så har min bror brottats, klämt knogar, slagit knogar, klämt händer, snömulat, gjort ”Pickidöden”, sparkat boll och tagit hand om mig på bästa möjliga vis som en storebror ska göra. Så som ni kanske förstår så har jag alltid, även om det är ett svagt erkännande, sett min bror som den övervägande starka av oss två. Även om min smärttröskel har blivit högt satt redan från första början, tack vare/pga. honom, så har jag alltid sett honom som den skyddande bror han är, dvs även muskulös & trygg. Men vad jag kan förstå såhär i efterhand så har han inte hållit med alla gånger, för när han var ca 19 år så började det komma hem massa hinkar och dunkar med proteinpulver.

Mamma och storasyster Johanna-sjuksköterksa blev nojjiga och började hektiskt diskutera vad ”allt det där pulvret innehöll”, ”hur nyttigt kan det egentligen kunde vara” och ”ojoj, alla kemikalier som du får i dig, är det säkert att det inte är några såna där hemskheter i det?”. Gustaf blev mer och mer irriterad men fortsätte ändå att skaka sina proteindrinkar och kämpade på med att få i sig mer mat & mer energi.

tove trött

Efter nåt år flyttade han till Uppsala och det var då jag tyckte att han OCH hans kropp började förändras på riktigt. Ofta hörde jag mamma fråga om han inte skulle sluta växa snart men tji fick hon! Musklerna blev fler & fler och större & större och det blev mer än vardag att träna för honom än något som han skulle komma ihåg att göra.

Jag själv, som såg upp till honom, försökte också att gå på gym. Men hur kul var det när man knappt visste hur man skulle göra med en hantel eller när man blev rädd så fort man såg de enorma vikterna i regnbågens alla färger? Dessutom visste jag inte heller hur man skulle skriva utan gjorde som de flesta nybörjare och skrev 10×3 på alla övningar, därför höll jag mig till Friskis jympapass samt dansen & ridningen.

Gustaf fick mig att bli intresserad på riktigt sommaren 2009 när vi båda jobbade på Falu lasarett och han ville göra ett litet test på mig med ett excelprogram som han hade. Det gick ut på att räkna kalorier och det blev då min första deff som varade ca 4 veckor. Under dessa veckor följde jag även med honom på gymmet där han började visa mig stänger, vikter, teknik osv. Samtidigt med deffen så lärde han mig hur jag skulle kolla upp proteininnehåll i råvaror vilket resulterade i att jag lärde mig väldigt mycket om proteinrik mat och att det var viktigt att äta om man ville bygga muskler. Detta var ett stort framsteg för mig och han hjälpte mig även att hålla koll på att jag fick i mig allt jag behövde genom att laga lite extra kyckling när jag halkade efter med mina matlådor.

Mot hösten 2009 när deffen var över så blev jag blev mer och mer taggad att lära mig träna rätt, äta och faktiskt börja att bygga muskler på riktigt. Det var även då som jag började med mina första proteindrinkar.

Tove rygg

Mitt mål idag är att skapa en snygg, vältränad och stark kropp som jag själv kan bli nöjd med. Tävlingar är inget som jag har kännt mig sugen på men man ska aldrig säga aldrig. Jag hoppas även kunna få ihop en lika fascinerande ”Drömmen om en snyggare och starkare kropp”-video som Gustaf om ett par år, och jag börjar sakta men säkert att se resultat vilket ger mig ännu mer motivation till att piska på kroppen med träning, mat & proteindrinkar! ;) (Har ni inte sett Gustafs video så gör det! Vilket megajobb han har gjort!)

Här är en av mina träningsvideons från veckan som gått. Ben på schemat! Tack för mig! /Lill Sis

4 kommentarer till “GÄSTBLOGGARE – TOVE OLLAS”

 1. motti skriver:

  Vilken fin beskrivning, historik och underbara tankar från en lilla syster. Mor

 2. Patrik skriver:

  Väldigt bra skrivet!
  Dock är proteindrinkar inget måste, om du t.ex dricker en liter mjölk efter träningen så får du i dig 35 g protein. Det är betydligt billigare än de proteinpulver jag känner till. Dessutom känns det ”bättre” på något sätt, eftersom det är en mer ”naturlig” råvara. Men det är bara min åsikt…

  • Gustaf Ollas skriver:

   Patrik: Jag köper det men det finns, tycker jag, framförallt många praktiska lösningar med proteinpulvret. Personligen har jag med mig det nästan överallt och dels väger det inget jämfört med mjölken och dels behöver det inte vara kylt. Du ska även frakta hem/handla (i mitt fall) 14 liter mjölk per veckan vilket inte är det mest smidiga osv osv.
   Men naturliga råvaror är jag ett stort fan av i alla lägen!

Kommentera


två + nio =