HUR STOR PÅVERKAN FICK INTOLERANSTESTET?

6 mars - 7:59

God morgon allesammans! Regnet öser ner och jag kör en timmes arbete hemma på morgonkvisten. Idag kommer David landa hos mig i em för att åka med mig till Marbella imorgon, eller vi ihop tillsammans till Marbella. När vädret är så här utanför känns det skönt att veta att solen väntar på andra sidan flygresan. Dock riktigt segt att lämna E hemma!

Får en del frågor om hur kosten min förändrats sedan jag gjorde intoleransprovet och även hur min kropp känns efter att jag gjort ändringarna. Jag valde att ta bort allt i början, under ett par veckor och  sedan valde jag att introducera födoämnena igen i min kost, en i taget och endast en per vecka. Mina misstankar var att jag skulle reagera kraftigare på vissa saker, vilket jag gjorde och andra märkte jag knappt av. Så i min vardag nu undviker jag äggvita i så stor utsträckning det går, ja menar, äter jag en tårta och det är äggvita i den kan man ju faktiskt inte undvikta det? För man får inte undvika tårta, det har jag lärt mig sedan jag var liten, då kommer skogstomtarna och kittlar dig under fötterna när du sover, okej?!

Gluten har jag inte eliminerat utan istället valt att äta mer ris och potatis kontra mindre pasta. Vet som sagt inte om jag känner någon större skillnad. Vassleproteinet finns kvar i mitt liv men i mycket mindre utsträckning. Max ett stort intag per dag och med stort menar jag en shake. Så jag skulle summera det som att jag har lite mer utmaningar med fantasin för att få i mig protein då jag uppskattar enkla saker som jag kan ha med mig på vägen. Fyllde på lite bars idag, som i sig innehåller vassle, men inte lika mycket som mina tidigare proteinshakes på One Whey. Hur som, jag lever, kroppen funkar rätt bra tycker jag, och jag har mindre magont. Win win! Det som är klurigt är ju att man bör utesluta födoämnen upp till ett år för att få ”riktigt” effekt om instruktionerna till provet skall följas till punkt och pricka men i den situationen jag är i nu, i mitt liv, där jag inte livnär mig, eller utför någon sport på elitnivå så får det helt enkelt vara!

Fick hem de nya Stevia drops från Fitnessguru igår. Ska bli spännande att göra min egen kvarg-smaksättning framöver och se hur det funkar då jag generellt har lite svårt för Stevia. Hoppas teamet gjort ett bra jobb som vanligt. Den smaksatta kvargen för mig är efterrätt, inte ett mellanmål. Ni hittar alla smaker (för det är en del) här.
Fitnessguru stevia drops-1 Fitnessguru stevia drops-2 Fitnessguru stevia drops-3 /Gustaf

2 kommentarer till “HUR STOR PÅVERKAN FICK INTOLERANSTESTET?”

 1. Johan Nyman skriver:

  Hej Gustaf! Alltid inspirerande och roligt att vara här och läsa, trots att det blir lite mellanrum mellan gångerna är jag ändå en återkommande läsare. Tycker alltid att dina bilder blir väldigt bra och därför kommer här en fråga, vad är det för kamera du använder? Något du rekommenderar?

  Ha det bra!

  / Johan

  • Gustaf Ollas skriver:

   Hej Johan! Tack för tiden du la på kommentaren! Jag kör en Nikon D7100 med 35 mm fast objektiv (samt en zoom som jag lånat men inser att jag snart måste skaffa mig). Det funkar super och är en bra insteg för en systemkamera!
   /G

Kommentera


+ ett = två