SOM EN NY MÄNNISKA

1 november - 14:07

När man är i slutet på en diet så är allt rätt slitet. Man ligger på underskott, har lätt konstant (iaf jag) träningsvärk benen, man sover lite sämre än vanligt, man är helt enkelt rätt trött i kroppen. Är det då så att man bara ska bita ihop och kämpa sista biten? Ja, det kan man gör, eller så gör man något åt det.

Emily har de senaste året regelbundet gått på idrottsmassage här i Solna. När hon började var hennes lår som fiolsträngar, tro mig det var, spänt! Var tredje vecka har hon gått och fått behandling och nu så här långt in på dieten presterar hon fortfarande på topp vad gäller benpassen och cyklingen. Så smart drag av henne att ta tag i sina ”problem” innan de blir för mycket. Jag gick också på regelbunden massage i Falun hos en vän när jag bodde där och det var kanon men sen jag flyttade till Stockholm så har det fallit i glömska/bortprioriterats. I allafall, min omtänksamma flickvän har länge försökt fått mig på andra tankar och få iväg mig till Lena på Hud & Massageterapi här i Solna. När vi åkt förbi med bussen har jag kastat ett öga på lokalerna och den ombonade miljön med rosa belysning över ”studion” har ju varit jättefin och mysig – men kan hon verkligen massera? (har jag tänkt för mig själv). Så för att få mitt numera lätta diet-arsle upp och iväg fick jag för två veckor sen ett presentkort av min underbara flickvän! Jag skuttade glatt iväg till Lena en morgon och jag kan säga Er att den där fina piffiga fasaden, hennes hjärtliga utstrålning och trevliga bemötande bara är en fasad – den här kvinnan GÖR ILLA FOLK OCH FÅR BETALT FÖR DET!
Skämt och sido, det är ju nämligen så att massage är riktigt bra för återhämtning och muskeluppbyggnad när man jobbat sig igenom alla problemområden och kommer in på de förebyggande men de tråkiga är ju att man bara måste ta sig förbi/igenom/över de jobbiga partierna först.
Mina små problem med axeln har sina förklaringar om jag säger så men nu känns det verkligen som vi är på rätt väg. Har bestämt att köra 2-3 vändor till innan tävling nu bara för att säkerställa att kroppen är i så bra form som möjligt när det är tävlingsdags. Nu säger jag inte att ni ska gå till Lena allihop, nog för att hon är fantastiskt duktig (hon utbildar massageterapeuter på halvtid) men ni får nog inte plats hos henne allihopa. Vill ni däremot prova att besöka henne så tveka inte att slå henne en signal. Hälsa från mig så kanske hon kan ge Er 5 min extra eller nått bara för att jag är en sån rolig kund att plåga?

Det som allt kokar ner till när man summerar denna text är är alltså att man är för dåligt på att investera pengar i sin egna kropp, och jag vill alltså tipsa om det när ni dieter, det slår så rakt ut positivit. Det behöver inte vara en lyxresa till Maldiverna men en spahelg, en hotellnatt, lite bubbelpool och en behandling t.ex., vad vet jag, men det jag vet är att jag sitter här framför datorn, 50 min senare och känner mig så fruktansvärt mycket bättre i rygg och axlar/bröst. Verkligen värd investering i sig själv att ta relax-stund då och då. Även bra för själen och skallen att släppa allt för en stund.

____________

Har lyckats fått iväg ett par wristwraps till idag – och nu ska jag in och rösta på mig själv på Body. Det har väl ni också gjort? Röstat på mig alltså? Body – Wristwraps – Body – Wristwraps – Body – Wristwraps – Känner mig lite som en upprepande trött apa men ni får helt enkelt stå ut med det den här perioden. Sista dagen att rösta är 23 november, personligen kan jag tycka att en hel månads ”röstningstid” är på tok för långt, tappar lite charmen och spänningen. Sen går det ju inte att följa hur man ligger till heller. Bra eller dåligt vet jag inte men man nöter på sina nära och kära, det är helt klart. Ibland hinner jag inte ens öppna munnen förens Emily säger
- JA Gustaf, jag HAR röstat!
- Jag skulle bara fråga vad du vill ha till middag hjärtat? 

Chins, ben och roddintervaller på programmet idag men först ut blir poseringsträning/koll med Mr ”Muscles with style” Homan MeshkatFantastiskt att kunna få lite tips från denna poseringsguru. Vet inte hur många gånger han vunnit ”Bästa poseringsrutin” på FF, SM osv. Så nyttigt – fanken nu blev jag nervös också..

Inte så mycket mer på agendan för nu. Drar igång med jobbet igen så hörs vi ikväll. Keep on kickin out there
/Gustaf