VECKANS TIPS OCH UTVÄRDERING AV OVERLOAD

30 januari - 18:08

spidercurl_ Syfte: Jag gick in i denna overloadperiod för att chocka kroppen. Schemat var uppbyggt efter samma prio jag har i vanliga fall, dvs ben, axlar och bröst. Totalt rullade jag på 6 st pass vilket innebar 6 pass i veckan varav 4 innehöll benträning och 4 innehöll bröst/axlar. Således har jag kört både ben och bröst/axlar på samma pass, vilket varit en nyhet för mig.
Snittiden på ett pass har varit 90 minuter. Antal övningar per pass har legat kring 7-8 st och 5 st set per övning med 8-12 reps. Några dropset med fler reps.
När jag nu kört igenom tre veckor med detta upplägg kan jag konstatera att jag blivit mycket mer uthållig, att styrkan i de valda övningarna ökat och flåset har blivit bättre. Det tuffa upplägget har ställt krav på mig som utövare men också givit mig mycket. Jag har stretchat inför varje pass, främst ljumskar, baksida lår och rumpa för att jag varit stel i dessa partier. Även stretchingen har givit resultat och det syns inte minst på min ländrygg i frontböjen på videon nedan.
Overall ger jag denna period fullt betyg. 5 toasters, 10 pistoler eller 20 hantlar. Kan varmt rekommendera att bryta av sin vanliga träning på detta sätt. Nedan ser ni en liten video från tredje veckans andra pass med David och Emily.

Som ni vet skriver jag inte så mycket artiklar på den här bloggen utan mer om mina tankar, funderingar och upplevelser. Ni kanske saknar det formatet eller vill addera det till Er läsning. Då kan jag tipsa om Muscles.se som nylanserades den 27 januari. Sajten har drivits privat sedan 2007 som en av Sveriges största styrketräningsmagasin på nätet med ett användargenererat forum och artiklar inom styrketräning, allmän träning, kondition, fettförbränning och hälsa. Tycker ni om att diskutera olika upplägg, dieter eller liknande tycker jag ni ska regga Er på forumet. Den nya designen och de nya funktionerna som färdiga träningsprogram, styrkeövningar, recept och grymma träningsguider är riktigt bra. Kika in där vettja!
startsida muscles se I övrigt sitter jag och väntar på att DHL knackar på dörren så jag får kika på ett par varuprover till webshopen. I min stissighet lyckades jag precis kasta ut en halv Celsius över bordet och datorn. Mina ninjareflexer var till viss del nedsatta då Jonas återigen varit och skickat i en herrans massa nålar i min arm. Vilodagen kom lämpligt kan jag säga.

Planen framöver nu är att bygga nytt träningsupplägg så att jag kan fortsätta utveckla min fysik enligt mina önskemål. Tack Peter aka Pepz som hjälpt mig med upplägget på overload. Jag tycker både lite och mycket om dig efter den här perioden. Många pass var riktigt grisiga, precis som jag ville ha dem!
/Gustaf

5 kommentarer till “VECKANS TIPS OCH UTVÄRDERING AV OVERLOAD”

  1. christopher skriver:

    Fan vad sugen jag blev på att träna nu! Calvin Harris + Davva som markar = Oslagbar kombo!

  2. Jesper skriver:

    Jag gillar oxå Muscles.se! Speciellt deras styrkeövningar och träningsprogram.

  3. Jean skriver:

    Började tränade igen efter 1 års frånvaro och blev då automatiskt att jag återbesökte bloggen. Gymmarnas portfölj: Musik, en burk pulver, en mjukisdress och en spegel.

Kommentera


fem + = tretton