ÄR DU NÖJD?

4 augusti - 9:56


I min jakt på att att bättra på min fysik, min prestation och min totala livssituation fastnade jag uppe halva natten mellan torsdag och fredag. Funderade mycket kring min situation nu och jag kom fram till att jag behöver ställa mig frågan om jag är nöjd oftare. Minns ni videon på Steve Jobs som jag postade. Omedvetet kom jag fram till samma sak som han rekommenderar. Titta dig själv i spegeln varje morgon och ställ dig frågan ”Är jag nöjd?”

Menar inte att vi ska applicera detta på allt och alla situationer. Många gånger behöver man bara härda ut en tid för att det ska bli bättre. Tro mig – jag har gått igenom sådana perioder många gånger i livet – man är student och vill börja tjäna pengar, man kanske är trött på den konstanta belastningen som student, aldrig ledig. Sen kommer dagen man examinerar och man får börja jobba – Så är man där, nej det jag menar är att vi ska försöka applicera detta i ett träningsperspektiv. Det gjorde jag i mina tankar. Är du nöjd efter att du rott 6 x 30 sek med 15 sek vila (om du inte är det heter du typ Lassi Karonen)? Våga ställa dig själv den frågan? Är du nöjd med 5 x 5 i bänken? Om du inte är det, är det DITT ansvar att ta tag i situationen och göra en förändring, eller i träningsfallet, köra några set till tills kroppen skriker åt dig att den är nöjd och bröstmusklerna ber om att få en rehabvecka på Rhodos. Det är DITT ansvar och ingen kommer göra/skälla/be dig om att göra jobbet. Det spelar ingen roll vilket träningsschema du har eller vilket upplägg du har. Din chans att nå utveckling och förbättring kommer genom utmattning och svaret JA på frågan om man är nöjd med din prestation efter att passet är över.

Parentes: Vi har alla olika ambitionsnivåer och jag skriver utifrån min nivå. Personer som precis börjat träna och tidigare inte tagit sig till gymmet kanske är nöjda med ATT de tog sig dit och ATT de gjorde 3×10 i bänken utan större utmattning. Det är BRA för då är dem personerna nöjda!

DU kan och du SKA (#IcanIwill) göra jobbet – lita på mig.
Jag är sjukt nöjd med min utveckling från när jag började träna (läs bicepscurls) 2005 men jag är inte nöjd när jag kritiskt granskar alla vinklar och delar av min kropp idag. Det ger mig ett sug och en vilja att fortsätta utvecklas, men jag behöver bli bättre på att påminna mig vart jag började och vart jag kommer ifrån. Så, nu ska jag ge mig själv lite välförtjänt morgonkaffe, vara nöjd över min utveckling som person och kroppsligt som träningen givit mig och sen laddar jag om för benpass med Jon!
I eftermiddag drar vi till Falun för att imorgon åka vidare på dop i Bollnäs. Hoppas ni får en fantastisk helg och jag kommer nog inte vara lika flitig med bloggandet i helgen. FYI.

Lämnar er med en video jag gjorde igår kväll. Träningsvideos från 2007 – 2009, en liten sammanställning. Snart kommer också videoblogen upp från igår! Sneak-peak på mitt dipspass.