BRYT DINA VANOR! – HELGENS UTMANING

21 september - 22:12

Ni vet ju alla hur mycket vane- och rutinmänniskor vi är eller hur? I morse när jag gick min morgonpromenad runt sjöarna, dimman lättade från vattnet och solen höll på att bryta mörkret kom jag att tänka på hur många som aldrig får uppleva sådana stunder eller känslan av att gå en morgonpromenad på fastande mage, med 6 timmar kvar till en måltid. Folk är ”hungriga” 30 min efter att de fikat på stan eller tagit en macka på Subway så nu tänkte jag sticka er lite i sidan och utmana Er och Era vanor!

Gör en snabb nulägesanalys på er själva. Vad är typiskt för just DIG och din vardag/helg. Vad äter du till frukost, vad börjar du ditt pass med, vilken tid går du upp på en lördag, vad ska du göra denna helg? När gjorde du det senast? Ska du kanske PROVA NÅGOT NYTT? Jag utmanar DIG, ja just DU som sitter och läser detta just nu. Bryt en vana eller en rutin som du ofta eller alltid gör. Prova bara, vad är det värsta som kan hända? Ja du kanske inte ska strunta i att äta en hel dag men prova att fast till 12.00, skippa sovmorgonen, gå och lägg dig i TID imorgon och kanske gå upp 04.00 på söndag för att vänta in solen vid vattnet?

Ni får gärna återkomma med era reflektioner.
Vi går upp 07.00 imorgon och springer innan vi firar Emilys födelsedag – sen blir det brunch, styrkepass på SATS Uppsala och mys med middag hos hennes päron senare.
Ser fram emot att läsa era upplevelser i kommentarsfältet sen – VÅGA NU, gör något denna helg som du alltid drömt om eller kanske ALDRIG drömt om!
/Gustaf

16 kommentarer till “BRYT DINA VANOR! – HELGENS UTMANING”

 1. Jean skriver:

  Återkommer i frågan.Fastnade för denna nu på morgonen. http://www.youtube.com/watch?v=XQTiXDIDin0

 2. Robban skriver:

  I normala fall äter jag min första måltid efter kl 17 samt tränar utan mat i magen. Det brukar inte vara några större problem. :)

 3. John skriver:

  Kul att PF funkar så bra för dig. Har själv kört med det i ca halvåret nu. Tog ett tag innan man kom över känslan av att man borde äta frukost=).

 4. Lisa skriver:

  Bra idè Gustaf!!

 5. Martin skriver:

  Vet inte om det ”gills” som att bryta en rutin. Men brukar alltid sova länge på lördagar (nyligen examinerad från gymnasiet och arbetslös så sover lite längre om dagarna ändå ;) ). Men idag gick jag upp vid 8 och tog mig ner till ett löparspår i en liten, liten skog i närheten där jag bor. Hade hällt över morgonkaffet jag vanligtvis brukar ta i sängen till någon TV-serie, i en termos och traskade runt i spåret och sippade på kaffet till en podcast av filip & fredrik! Var härligt att känna höstkylan medan man fylldes av värme på insidan av både kaffét, svetten från promenaden och hur vackert det såg ut när solen försökte tränga sig igenom träden nu såhär innan löven helt har ramlat av!
  Kanske detta ska bli min nya lördagsrutin?

  • Gustaf Ollas skriver:

   Klart det gills Martin!! Klappa dig själv på axeln och utvärdera – var det värt det? OM ja – do it again – om Nej – gå tillbaka till en rutin du trivs med! Kul att läsa att några faktiskt gjorde en annorlunda dag/dagsrutin! Mitt mål att kunna påverkar folk till en bättre och mer hälsosam livsstil! Tack för hjälpen! ps så fantastiskt vackert på morgonen!

 6. Jean skriver:

  Då går Lördagen mott sitt slut. Gick upp 05.30 och har sedan studerat 2 h, gassat i solen och tränat ett pass. Dock blev det inga utsvävningar, går oftast som tåget efter mina rutiner.
  Efter att ha läst inlägget satt jag och funderade på gymmet om jag skulle testa att gå crosstrainer istället för cykeln. Men funderade länge och kom fram till att det inte något crosstrainande.
  För fjolligt, där går gränsen. Ser ut att vara ett konstigt movement liksom. Skall dock försöka svänga av rälsen i veckan vid lämpligt tillfälle.

 7. K skriver:

  Jag slog på stort idag och gick upp lite tidigare än vanligt, närmare bestämt vid 6-tiden…igår. Efter bara 4 h sömn dessutom. Skola, extrajobb och familjeliv får en ibland att bortse lite ifrån sina egna ”behov”. :-) Nu är jag sjukt trött, och då börjar ju kropp/hjärna bete sig lite märkligt. Men lyckligtvis är jag såpass pigg att jag ändå kan analysera mig själv. Lite kul. :-)

 8. spoonchest skriver:

  Snoozade enbart en gång i morse! Och då ringer klockan ändå 03.45. Jag tar små steg..

Kommentera


+ ett = sju