DEN SISTA PUSSELBITEN

30 juli - 22:11

Där satt den PG! Emily och jag high-fivade efter passet och var mer än nöjda, ett steg närmare våra mål!

Sedan några veckor innan USA har jag tränar på med samma träningsupplägg. Det har varit bra men det har inte varit uppstyrt, det har inte funnits en riktig tanke bakom utan jag har helt enkelt bara gått på känsla. När jag nu börjat med matlådetestet finns det en tanke bakom varje måltid, det har det även funnit tidigare då jag komponerat ihop min kost för veckorna men nu är det en nivå till. Ylva skrev ett bra meddelande till Emily igår och samma kväll bytte jag några ord med Robert på gymmet och under dagen har det sjunkit in. Jag började konkretisera vägen fram till Decembercupen – vad jag måste göra varje dag – var jag måste göra varje dag om jag ska stå på pallen, kvällen den 1 December och vara riktigt nöjd.
124 dagar kvar till tävling, det var nu dags att verkligen styra upp träningen – Så det gjorde jag! Har byggt ett schema som ställer krav på mig att prestera bättre och bättre, ett schema som kommer göra mig mer syratålig och ett schema som fokuserar på det jag faktiskt ska tävla i. Så här ser grunden ut:
– 120 dagar (3 dagar vila innan tävling)
– 4 olika pass 1) Chinsfokus 2) Dipsfokus 3) Roddfokus 4) Komplement 5) Aktiv vila/cardio
– Pass 5 räknas som vila, då det blir promenad + stretch + poseringsträning. Det ger mig:
– 96 pass kvar att köra innan DC.
– 3 veckorscykler med en maxning på slutet
– Mindre vila och jag förväntas göra fler reps för varje 3-veckorsperiod

Håller det fortfarande lite hemligt men om det är många som vill ha det kanske jag kan släppa iväg det.
Grejen med detta är att jag själv byggt det och jag tror STENHÅRT på upplägget. Dagens pass var det bästa på vet inte hur länge. Svettigt, hårt och bra med kontakt i musklerna. Dessutom höll axeln för 70 chins fördelar på 7 set !

Lyckas du se något av schemat? ;)

Hade sånt jäkla bra häng i ryggen efter marklyften eller vad säger ni?

Har även gjort om min vikt-kurva-excel så nu är ska även den ge mig en indikation på hur jag ligger till. På toppen av detta berg så gjorde jag en grovstruktur på varje dag fram till tävling. Det blir så förbaskat tydligt för mig nu. Varje dag, varje tablett, varje shake, varje fasta, varje matlåda, varje pass ja VARJE DAG har ett tydligt syfte och det känns så underbart bra. Jag behöver aldrig tvivla på mig själv, min vikt eller min träning. Jag litar 100% på min egen plan. Den känslan! (Tack Robert och Ylva för inspirationen ni gav mig att finna den sista pusselbiten, nu är det bara att köra så hårt jag bara kan). Dagen till ära fick jag även påfyllning av lite Celsius – jag var glad som en spelman och tackar hjärtligt Magnus och Ann-Charlotte på Celsius som hjälper och stöttar mig i min resa! Ni är GULD!

Svetten lackade bra under passet idag då vilan nu är begränsad mellan varje sett. Torkade lite försiktigt med två servetter som vackert fastnade – Yiha. Lika glad var jag för det men gladast var jag nog efter passet då jag hämtade upp 5 nya, optimala matlådor. Det här är bland det bästa som kunde hända mig. Färdig mat, ingen tid på tillagning, ingen tid på planering. Woop woop!

Kan släppa passet idag utan problem, ni borde testa det
- 7 set chins – 10 reps – 75 sek vila mellan varje set
- 6 set marklyft – 10 reps – 90 sek vila mellan varje set
- 5 set rodd – 10 reps 60 sek vila mellan varje set
- 4 set baksida axlar – superset – valfri ryggövning (jag körde low-row)

Lämnar er med den färdiga Highway One-filmen som precis laddats upp rykande färsk på Youtube. Klicka i HD, släng Er i soffan eller luta stolen bakåt och NJUT – 14 min HD material. Tycker ni att detta inlägg var bra så uppskattar jag nått enormt om ni vill klicka Gilla nedanför eller bara slajda in i min Facebook-grupp och skriva en kommentar eller två! Trevlig kväll önskar jag Er!

20 kommentarer till “DEN SISTA PUSSELBITEN”

 1. Way to ta tag i saker och vända! Det kommer bli hur bra som helst, många perfekta veckor kvar än :)

 2. K skriver:

  Det sprudlande självförtroende du visar är otroligt smittsamt och motiverande! Vore såklart skitkul (autocorrect vill skriva ”skitlukt”…) att få ta del av ditt upplägg men man fattar ju att du håller det lite för dig själv. Behöver ju inte bjussa på allt! Tänkte lite på benträning, kommer du köra det som komplement till rodden eller fokuserar du på annat tills vidare?

  • Gustaf Ollas skriver:

   K: DU ska inte köra DC eller hur? ;)
   Isf kan du få ta del av det om du vill. Maila mig så fixar jag det.
   Ben = övrigt :)

 3. Pär W skriver:

  Svårt att inte gilla inlägget. Lycka till Gustaf!

 4. Johan A skriver:

  Jag har kommit på nu varför jag inte tröttnar på din blogg, som man ofta gör med andras träningbloggar. Du bjuder på dig själv. Det är så jävla viktigt. Keep it up!

 5. Andreas skriver:

  du får alltid till snygga excel ark, och bra utformade. Kör hårt!!

 6. Jean skriver:

  Okej, börjar gilla fysiken nu. Bara trumma på med trumpinnarna så är vi hemma snart, kanske kan du fixa ngn mirakelkur för vaderna också. En spartansk soldat ”need to do the work” som läraren säger. Efter de första 100 är det bara att fortsätta. Work, Work, Work. Den som vinner är den som inte gör några misstag. Lärarenuppmuntrar oss även till att läsa krigsförberedande böcker innan lektionerna (ngn kinesisk jan tsu, vet ej hur det stavas). Är väl lite samma med att träna om man tränar för ett specifikt mål.

  Sitter och softar down under. Funderade lite på det här med nya miljöer. Alltid är det saker som man har svårt att anpassa sig till ibörjan pga ingångna rutiner. När potatisen kostar 7 ggr så mycket som hemma, det finns inget fryst kött och hundmaten ligger i samma disk som de nyrullade köttbullarna. Då är det bara att inse att detta är livet och att det är jag som människa som lever det. tror det är bra att titta sig omkring lite. Träningen har ännu fått en paus pga 57 meter kasserat snytpapper. Men det gör inget då det finns faciliteter av världsklass.

  Rutiner. Hur många känner att de gör samma sak varje dag? (Tänk kokt potatis till stekt eller varför inte vara uppe 2 timmar längre ikväll och börja dagen med en kokt kalkon imorgon).

  Skämt åsido KÖR HÅRT GRABBAR.

  Gusten vad kör du för mediaklippare? Har tillgång till en hel del program nu så tänkte börja redigera lite (även om jag i dagsläget bara noll koll).

  • Gustaf Ollas skriver:

   Jean min lille filosof!
   Ibland uppskattar man inte miljöerna runtomkring en förens man saknat det tillräckligt. Ditt exempel är skrattretande och underhållande. Så extrema saker har jag inte upptäckt men likväl saknar jag min Dala-miljö med jämna mellanrum. Tack för feedbacken på fysiken. Hårt slit och bättre kommer det bli. Trumpinnarna trummar på fram till 1 december obarmhärtigt!
   Jag kommer köra, köra, köra och KÖRA! Tack för stödet

   Jag köra Vegas Pro 9.0 – hyffsat avancerat men använder nog typ 10 % av skiten ;)

 7. S skriver:

  Riktigt gött att det börjar ordnar upp sig för dig med träningsupplägg och allt! Ska bli sjukt intressant och spännande att följa din resa fram till DC. Inspirerande!
  Förhoppningsvis kan man vara på plats och följa tävlingen.
  Hade varit grymme om man fick ta del av ditt upplägg. Är personligen helt värdelös på det, kör mer på känsla liksom. Men hade varit kul att lära sig.

  Kör så det rycker!
  Simon

  • Gustaf Ollas skriver:

   Simon: Om du mailar mig så kanske jag kan släppa iväg schemat till dig ;)
   Hoppas du kommer och hejjar i Lund. Har bokat hotell idag :D
   Ha en bra dag, forstsätt kör hårt på gymmet!
   /G

 8. John skriver:

  Epic film! nu till frågan, är det något du håller hemligt i din vardag? är du stålmannen? Eller kanske rentav Jultomten? Finns det någon människa som har tid att klippa ihop en schysst rulle på sin utlandsresa samtidigt som man är i sista steget innan tävling?! Jag har problem att städa lägenheten under de tuffa veckorna :P BRA JOBBAT!! sjukt bra blogg

  • Gustaf Ollas skriver:

   Hahah John – fan va underbar du är – va kul att du tänker steget längre, dvs mitt perspektiv. Många ser de inlägg jag gör och så tänker man ”OK det där tog 20 min att skriva, oo va kul en film, den är 14 min den ska jag kika på”. 18 min senare har dom lämnat min blogg och är nöjda.
   För mig. upp 05.55 – jobbade 8 timmar, förberedde mig inför träning, tränade 1,5 transporterade mig hem 30 min, fixa käk (äta) börja redigera och justera bilder. Välja musik, ändra klipp, redigera, bla bla bla bla skriva text på bloggen, ta kvällstabletter, pussa på emily och diska samtidigt, borsta tänderna samtidigt som filmklippet laddas upp och jag publicerar mitt inlägg 23.45, svara på mail, kollar instagram och uppdaterar där, svara på kommentarer, somnar straxt efter halv 1. Upp 05.55 o så kör vi igen haha.
   Jag klagar inte, har själv valt det, men ja, ibland förstår jag inte själv hur jag hinner med.

   NI/DU är för härliga alltså, era kommentarer och reflektioner får mig verkligen att vilja ge mer tillbaka! TACK!!!!

 9. Martin skriver:

  Hd? Det var ju horribel kvalite på filmen? :P Kul iaf…har fina minnen ifrån den highwayen, lätt den bästa i usa!

 10. Stoffe skriver:

  Grym läsning Gustaf! Kämpa på, det kommer bli väldigt intressant att följa din utveckling dessa fyra månaderna!

Kommentera


nio + = tio