PERSONBÄSTA I CHINSEN – 28 ST

3 september - 22:54

Jenny stod och smålog, hon värmde upp i rotationscuffarna.
”- Vad ska du köra idag Jenny?”
”- Jag tänkte köra lite chins” (oj tänkte jag, Jenny hårdsatsar ju mot Crossfithållet nu och tränar på Crossfit Solid)
”- Va kul!”
”- Ja eller hur… Du, Gustaf, ska du maxa idag eller?”
”- Ehh, nej det tänkte jag inte, det ska jag göra till helgen”

1 min senare

MENTALT FOKUS, KOM IGEN NU GUSTAF! Jag sprang på toaletten, nervös och spänd som en 7-åring första dagen i skolan. Jenny och Peter övertalade mig att maxa då de skulle göra det. Helt plötsligt måste jag ställa om min plan att köra 7×12 reps med 60 sek vila till att prestera max, 3 gånger om (upplägget var maxreps 3 set). Jag kände hur kroppen var på spänn, fan jag avskyr känslan men ändå gillar jag den, jag vet att jag måste utsätta mig för denna stress/test fler gånger innan DC och när man dessutom får med sig folk som är duktiga i chins och tillhör eliten inom vissa delar av fitnessvärlden vill man prestera. Vet att jag VILL prestera i chinsen på DC också, vet att jag VILL över 30 st där för att verkligen känna mig nöjd. Vet att jag KOMMER ta 30 reps.. det är bara en tidsfråga.
Idag laddade jag om, tog med mig nervositeten, känslan att vara spänd, känslan att vara loj i kroppen.. la in den i min skalle, formade om den till härliga känslor, härliga känslor som ger mig positiva associationer med chinsstången.
Sen bar det av!
Peter filmade och vi får se om man får upp det på intäärnätt ikväll eller imorgon. Hur som, 28 st, nytt personbästa! Fan va bra jag är! AAAA! Set två, 24 chins och sista setet dog jag totalt, 14-15 st sen var det dött. Maxbredd på chinsen är ju som bekant 1 meter mellan lillfingrarna och för en lång pånke som jag med långa armar är det inte optimalt. Bara att acceptera och köra på!

Resten av passet blev GRYMT! Peter och jag hade både det rätta mentala fokuset och när passet var övar var vi båda två fysiskt och psykiskt trötta. Återigen Tack Peter – Du ger mig massor av inspiration.
Just nu känns det som jag har en 30 kg ryggsäck hängande baktill.

Passet bestod av
3 set chins
5 set sittande rodd
5 set skivstångsrodd
5 set enhandsrodd
5 set pullover – superset – highrow! 

Nu är det dags för mig att ta tag i disken och plocka fram allt för morgondagen. Alla inlägg jag skriver nu tar så mycket tid att få ihop men jag tycker ju verkligen om det så tiden sticker alltid iväg på kvällarna. Hann dessutom med att smaka lite av Emilys ostkaka (ni såg den igår, idag förfinade hon den ytterligare och ni får självklart receptet när den är otpimal!) och gå en kvällspromenad på 45 raska minuter. Underbar kväll i Råsunda, Stockholm!  Tack för ert stöd och era kommentarer! Det hjälper mig verkligen.
God natt!
/Gustaf