CLEAN EATING – VAD ÄR DET?

4 mars - 22:55

clean eating Mellanmål: 1 grapefrukt, hälsoflingor, mjölk och gojibär. Så sjukt cleant. Jag är fitness och äter cleant. Ni får ursäkta mig men jag förstår inte riktigt det här med clean eating. Vad är det? Vad är rent? Är det basprodukter, ”rena” produkter i form av kött / ris / kyckling / potatis? Det äter jag varje dag. Det är inte ”clean eating” för mig, det är vad jag måste ha för att gå framåt?

Kollar man Wikipedia står det: ”Eat-clean diet: Focusses on eating foods without preservatives, and on mixing lean proteins with complex carbohydrates” men jag tror inte att det är vad de flesta tror och använder sig utav när man ser instagram / bloggar. Där handlar det om nog mer om en image. Bär, nötter, mycket ljus på bilderna. Att visa upp det nyttiga, att ta bort socker, men det är ju väldigt få som inte äter någon sockerbomb/godis/onyttigt i veckorna, tror jag, utan återigen, det handlar om vad man visar upp. Misstro mig inte, det är så klart superbra att folk äter nyttigare, men att äta nyttigare har blivit utbytt mot clean eating och det har blivit en trend att fota sin bästa tallrik per dag. Jag har tröttnat lite på matbiten. Tittar man på mina första matbilder från 2007 var det riktigt oromantiskt men ungefär samma som jag äter nu. Jag lekte lite mer i köket men annars samma lika. Jag är långt från perfekt när det kommer till kosten, jag tar mig mina onyttigheter mellan varven, jag unnar mig nu när jag inte är på diet. Kanske är clean eating bara ett sätt att synas, det kanske bara är image och en snygg bild, eller?
/Gustaf

Taggar: , ,

10 kommentarer till “CLEAN EATING – VAD ÄR DET?”

 1. Samvetet skriver:

  ”Kanske är clean eating bara ett sätt att synas, det kanske bara är image och en snygg bild, eller?”

  Beskrev du just hela din blogg och verksamhet?

 2. Marcus skriver:

  Matporr kallas det, min vän…

 3. Dixi Wonderland skriver:

  Clean mat för mig är ekologisk mat, mat som ej blivit förgiftad av all skit som tex företag som Monsanto sprutar ut. Vet ej om du sett dokumentären Hungry for Change men jag rekommenderar den :)

 4. Micke skriver:

  Till dig samvetet
  Vad gör att du måste kommentera negativt på en människa som faktiskt vågar skapa något eget och inspirerande för andra? Otroligt tråkigt med lirare som dig som drar till så enormt onödiga kommentarer, är det för att du själv blev så ”träffad” av Gustaf att du kände att du var tvungen att ”ge igen” lite?
  Gå och hata på de som faktiskt förtjänar lite skit men ej ok att trycka till dem som försöker skapa något positivt och lärande för andra.

  Tycker det du tar upp är rätt intressant Gustaf och att man gärna använder sig av lite kitschiga uttryck som clean-eating när det egentligen handlar om att äta bra mat. Gäller ju egentligen allt, har blivit någon grej av att använda alla ”coola” uttryck numera. Men kul att du tog upp det.

  • Gustaf Ollas skriver:

   Tack Micke,
   Nu visade det sig ju att han inte menade något ont men jag gjorde den tolkningen och då blev det så här. Kan vara bra för mig att reflektera över det som blev oxå.
   Håller med dig om Clean-biten.

 5. […] kommentarer jag rätt så sällan får. Igår var en sådan dag. Jag skrev om konceptet clean eating då jag tycker det är lite spännande / kul hur det används och kanske var det inte ett av mina […]

Kommentera


+ tre = elva