ICANIWILL PÅ EXPORT OCH DET STÄNDIGA SPEGLANDET

29 april - 22:17

Då har jag gjort klart mitt första paket som skall gå iväg till en viss Charlie Brooke i Georgia som fått upp ögonen för IcanIwill och mina produkter genom SQUATS-tjejerna som hon följer på Instagram. Tjejen styrkelyfter och modellar på en och samma gång, ganska coolt så jag tänkte att hon skulle få ett par wristwraps och lite armband så hon kan representa på distans och börja så ett frö i staterna!


Den här bilden dyker upp lite titt som tätt i olika upplagor men den behandla ett ganska vanliga förekommande ”tillstånd” (tror jag), nämligen bigorexia aka Muscle dysmorphia. Jag ska lägga handen på hjärtat och säga att jag mellan varven tänker och känner precis som bilden visar under vissa korta stunder men jag vet innerst inne att jag kommit en lång väg och det räcker att jag kollar bakåt i mitt bildarkiv för att påminna mig om vart jag är idag. Under vissa pass när det går bra och man känner sig stark och i bra form är den där känslan lååångt borta och man tycker man går framåt för varje pass men det är på något vis svårt och en utmaning att behålla den känslan för erkänn att ni 10 gånger mer ofta tittar Er i spegeln och tycker det inte är tillräckligt bra kontra de gånger man känner sig riktigt nöjd och glad?

Vi har diskuterat detta lite tidigare och de är både på gott och ont.
I många fall så driver känslan av att man inte är nöjd en framåt och man vill kämpa mer för att nå dit man vill vara samtidigt som det i vissa fall blir för mycket fokus på det som inte är bra kontra det man faktiskt fått till riktigt jäkla bra. Jag tror att det lätt blir att man letar runt bland tekniker, teorier eller förändringar för att ”lyckas” med det man vill bättra på, tex bröst eller axlar i mitt fall. Hur vore det om man vände sig tillbaka och tittade på vad man faktiskt lyckats med, i mitt fall tex biceps. Hur har jag fått bra biceps? Jo jag spenderade nästan 1-2 år med att avsluta varje pass sittande i scottcurlen med skivstången. Jag och min vän Johan pinade varandra pass in och pass ut. Nyckeln var ofta men inte så många övningar. Fick ett citat skickat till mig på Facebook som var lite kul i sammanhanget, det löd:

”If your family was captured and you were told you needed to put 100 pounds onto your max squat within two months or your family would be executed, would you squat once per week? Something tells me that you’d start squatting every day. 

– John Broz”

Se till att se dina starka sidor, var stolt över dem och försök applicera det du gjort bra på det du vill bli bättre på. Ser du någon som lyckats med sina biceps på gymmet och du vill bli bättre, ta modet till dig att ge en kommentar och fråga om personen har några tips. Du kommer nog dessutom, förutom att lära dig något nytt, göra personens dag (även om han/hon inte skulle visa/våga/säga det). Låt oss alla dela med oss av våra kunskaper så att vi tillsammans kan bli bättre.

Imorgon kommer ni få ta del av en dag på denna diet. Enkelt är nyckelordet och ni får lite material från det jag stoppar i mig och hur jag tänker. Inga konstigheter men hoppas det ska smaka oavsett.
Dags att slänga in handduken för idag. Tidig morgon imorgon. Kund 06.30 och lite promenad innan det.
/Gustaf

8 kommentarer till “ICANIWILL PÅ EXPORT OCH DET STÄNDIGA SPEGLANDET”

 1. Alvengrip skriver:

  Riktigt bra och tänkvärt inlägg!

 2. Jennie skriver:

  Hej!
  Först och främst, inspirerande och tänkvärt inlägg – som alltid! :-)

  Jag har en fråga kring dina t-shirts för tjejer (speciellt den vita med rosa text). Det finns inga planer på att utveckla dem till precis lika snygga, men tighta linnen? Jag är jättesugen på en IcanIwill träningstopp men använder mig aldrig av t-shirt då jag tycker om att se mina axlar när jag tränar och vill gärna att toppen skall sitta tight, därför blir det bara linnen. Vore kul att höra om det finns några planer på detta?

  Tack för en bra och inspirerande blogg!

  MVH Jennie

  • Gustaf Ollas skriver:

   Hej Jennie, tack för din kommentar!
   Jag har försökt skriva här mellan varven att linnena är på gång, de blir grymt snygga men jag vill ha dem på ett speciellt vis i design och stuk, det tar lite tid att få fram det men nu har jag betalt in pengar till producenten så lite småförändringar sen kan jag leverera till MM Sports och till Er! Tack för din input, kul att du gillar det jag gör!
   Må bäst
   MVH
   Gustaf

 3. Jenny Å skriver:

  Bra och tänkvärda ord Gustaf! Det enda jag tänker på när jag ser denna bild är en omvänd effekt som har en tendens att visa sig när jag druckit några glas alkohol. Jag liknar nog mer den spinkiga varianten men känner mig som en biff då, går och spänner muskler som kanske finns, men inte syns nå vidare.;) Och får sen leva med ångest några veckor därpå hur jag skämt ut mig,. därför är jag (nästan)nykterist numera :) Haha. I alla fall: Vi kämpar på med träningen, men vissa veckor går det sisådär. Jonas har haft lite mindre skador och jag har haft så mycket skola så träningen har halkat efter desto värre. Jag kör med PF just nu för att bli av med några trivselkilon innan vi ska på utlandet en vecka i slutet av Maj. hade velat vara biffigare men…det blir inte alltid som man tänkt sig Ha det bra!! J & J

  • Gustaf Ollas skriver:

   Jenny, kul att höra från Er! Va skönt med lite semester framåt slutet på maj, man vill alltid vara större och i bättre form så står för ditt val och gör det bästa utav det. Ajdå, hoppas Jonas kryar på sig med skadorna och att ni hade en trevlig Valborg!
   Ha det bäst
   G

 4. a skriver:

  Verkligen ett sant inlägg, vet inte hur ofta jag känner mig som en spinkig pinne! Trots att det står 79kg på vågen och jag är 178 lång och folk är imponerade av de jag lyckats åstakomma på kort tid, så ser man inte de själv, Nöjd verkar man aldrig bli! men jättebra inlägg och det får en att tänka till lite extra :)

Kommentera


nio + ett =