DET ABSOLUT BÄSTA TRÄNINGSUPPLÄGGET FÖR TILLVÄXT

1 oktober - 6:49

Länge har fysiker, astronauter, gymråttor och Gustaf funderat kring träningsupplägg för maximal tillväx. Nu känns det fantastiskt skönt att ha funnit svaret.

random
Det hela är lite mer komplext än bara själv träningen. Det börjar med att du måste planera – både kost och träning så att det blir en rutin i din vardag. Varje dag måste du få i dig rätt mängd av de olika makronutrienterna och nu menar jag inte att du ska ha 85,5 gr fett, 204,3 g kolhydrater utan bara att du måste i få i dit tillräckligt med protein – bygger du bör du ligga kring 2-2,5 gram protein per kroppsviktskilo, ca 1-1,5 g bra fett per kv-kilo och resten fyller du ut med kolisar – Får du i dig ungefär det här? KANON! Om inte? Börja om – ta dig tid att lära dig om kosten – när man ska äta vad osv. Det är inte supersvårt och en vääldigt bra kunskap att ha med sig i livet.

Träningen då – Hur många reps, set, dropset och vilka övningar ska man köra? Det handlar i viss del om det, ja men den absolut viktigaste faktorn som ger tillväxt är din vilja att bli bättre – Tänk dig t.ex. ett set med 10 reps – du ska göra 10. 1,2,3 är inte tungt – 4,5,6 börjar kännas och 7,8,9, är tungt, 10an är tung. Är du nöjd här när du gått igenom den här känslan? OK – bra för dig. Om jag säger som en vän till mig sa – de första tre räknas inte – de är för lätta – gör du 3 till då? Tar du dig igenom smärtan och det mentala att trycka 3 reps till? Det är där framgången och utvecklingen finns. Det är inte många som gör det eller klarar av det – framförallt inte när man tränat ett tag för, handen på hjärtat, det är lätt att bli lat i sin träning. Man fastnar på vikter eller reps. Man får bra pump eller tryck på rep 10 och ger sig. VÅGA FLYTTA GRÄNSER! Kontrollerat.

Sportlife icaniwill-3

Du varierar dig för att inte kroppen ska ”vänja” sig och det bör man – absolut, dessutom spar man på leder och muskelfästen genom att på ett strategiskt och smart sätt variera repsen. Men när du går från gymmet har du gjort 1-1½ timme av dygnet. Då har du bara de 22½ timmarna kvar. VA? Vad babblar han om? Precis som jag skrev i inledningen är det en fullständigt planering och uppoffring som gäller om du år efter år vill fortsätta ta dig vidare. I början går allt av farten, muskler, vikt allt går åt rätt håll men ju längre du tränat desto mer måste du ägna åt att optimera ditt intag och träning för att fortsätta gå framåt. Du lär dig mycket och kan ta med smarta saker i vardagen med kost och träning men det är inte som vilket jobb som helst där man blir bättre med åren och inte behöver arbeta lika hårt som man behövde i början. Du måste ge allt, varje pass, varje dag, för att nå dina mål. Smärtan är inte något negativt som vi ska undvika (rätt smärta). Det är en förutsättning och enabler för att du ska gå framåt – Lär dig omfamna smärtan på gymmet – den går över – den ger dig utväxling och framfart – men glöm för guds skull inte bort de andra timmarna på dygnet vad gäller sömn, återhämtning osv.
För mig är det numera ett måste att 15-20 min innan gymmet stänga av jobbet – börja fokusera, hitta min musik och min känsla innan träningen – det mentala tillståndet. Gör jag inte det så får jag inte ut allt av träningen.
Tränar du för att du mår bra utav det och för att det ger en paus i vardagen – OK då måste du inte lägga ner samma mängd planeringer och fokusering som någon som vill tävla eller dieta mot ett mål men det är alldrig fel med basala kunskaper inom kosten och återhämtning för det – du et att det ger dig massor av välmående i vardagen men vill du längre än Svensson måste du offra – varje dag!

Det där låter ju jobbigt tänker du men om du älskar det du gör – är det värt det varje dag – jag kan göra det här för jag vet att jag går framåt – jag kan göra det tråkiga för att få det jag vill ha och detsamma gäller tänker kring karriär och framgång på den fronten. Gör du de där extra 3 repsen varje dag varje pass så är det det som skiljer dig åt från dina konkurrenter. Chefen kanske inte ser dig göra det men du gör det för din skull, och din vilja att gå framåt.

Nu har jag betat av morgonens mail sedan en timme tillbaka och det är hög tid för frukost – frukost som får mig att växa!
God morgon
/Gustaf