DET VÄRSTA SOM KAN HÄNDA ÄR ATT DU FÅR ETT NEJ

10 november - 14:04

Söndag tänker många: en trött dag, snart måndag. Blä. Men varför?
Ska jag vara ärlig så spelar dagarna ingen roll för mig- Jag uppskattar alla lika mycket. Det är ju bara en av sju. Jag jobbar alla dagar och den ena är inte sämre/bättre än den andra än vad jag gör den till. Som jag många gånger tidigare tagit upp tror jag att om man finner sig i soffan en söndag med ångest redan nu för att det är måndag imorgon, då är det dags att göra något nytt. Så min tips för att undvika söndagsångest är att se till att måndagarna när du går till jobbet eller vaknar alltid är bra istället för urk.

En söndag som denna är det dessutom Fars dag. Alla pappor runt om i Sverige får idag lite extra uppmärksamhet på Facebook, mail, skype, sms eller ett faktiskt samtal. Oavsett vilket så förtjänar dem det. Inte alltid lätt att vara pappa, förälder eller vuxen. Min uppväxt har präglats av en far som alltid fixat saker. Skulle vi på fotbollscup så fixade min pappa 3 Liter läsk, 3 chipspåsar, en vattenflaska och en t-shirt från tex Spendrups, OLW eller andra ställen där han hade kontakter. Min pappa lyckades alltid fixa bra saker till oss barn. Födelsedagspresenterna var ofta inte de dyraste som fanns men de var unika. Omedvetet och på senare tid medvetet har jag insett att jag fått med mig mycket av detta i mig som person. Han tipsade mig att ringa en söndag i början av Maj för att fixa ett sommarjobb. Jag ville inte ringa för det var jobbigt / svårt att prata för sig. Han fick mig till slut att lyfta luren och med de då töntiga orden ”det värsta som kan hända är att du får ett nej” ekandes i huvudet ringde jag 2-3 samtal och lyckades redan då fixa ett jobb. Jag hade tur och min pappa hade försett mig med bra kontaktpersoner att ringa. Under min uppväxt och mitt företagande har jag fått många nej, många ”vi återkommer” men ändå kör jag vidare. Jag tänker inte på det men det har alltid varit lätt att lyfta luren, att ta kontakt och fråga. Det har inte varit någon stor grej och det kommer nog i mångt och mycket från min far och hans initiativtagande. För det är jag evigt tacksam. Om man dessutom kopplar detta till vissa mål i livet så blir det kul, eller rättare sagt en utmaning att se hur långt man kan ta saker när man har modet.

Det var inte så att jag fick alla kontaktpersoner själv – jag har tränat och tränat och letat och letat. Till slut lär man sig.
Söndagen rullar på och idag har jag avverkat ett telefonmöte med ett företag som ville erbjuda mig en plats i deras satsning. Jag blir oerhört smickrad och glad. Det är något man gör sig förtjänt av och inget man får. Ett jobb är något man skaffar sig – inget man får. En vardag man vill ha är något man skaffar sig, inget man får. Så nu frågar jag Dig. Har du skaffat dig den vardag du vill ha? Om inte – är du på väg åt rätt håll?

Samma sak tänkte jag när jag tog fram vår långärmade tunna hoodie. Det finns ingen sådan här tröja – då skapar jag en! Slutsåld (så när som på XL) och nästa version är i produktion. icaniwill long sleeve tshirt hoodie icaniwill long sleeve tshirt hoodie-2 icaniwill long sleeve tshirt hoodie-3
/Gustaf

4 kommentarer till “DET VÄRSTA SOM KAN HÄNDA ÄR ATT DU FÅR ETT NEJ”

  1. Anass skriver:

    En dag sa din far till mig. Det spelar ingen roll om du är duktigt o teknisk på fotboll så länge du inte är god i hjärtat o pekade på mitt hjärta :) kanske jag hade varit proffs nu :p nej men sluppit fosterhem osv ;) haha hälsa farsan o lycka till ännu mer i ditt liv kram brushääään ;)

  2. Frida skriver:

    kommer denne tröja att komma i dammodell också?
    eller kan en tjej ha av den minste herrmodellen? vill såå gärna ha en sådan.

Kommentera


sju + nio =