IN OCH UR FOKUS

2 mars - 14:15

Kameran krånglade lite idag så många av bilderna blev tok-ur-fokus. Måste prata med kameraägaren och se vad jag lyckats ställa till med.
Träning på fastande mage idag då. Tydligen funkar även det iaf när det kommer till bänkpress. Stege upp och idag fick allt lätt som en plätt. Missade lite i träffarna på vägen ner men kraften fanns där och backade upp mig. Slutade med tangerat PB på 150 kg (1 reps). Två sett och ingen träff var 100 som sagt så blev styrkan som fick trycka upp vikten. Gläder mig på ett sätt för jag vet hur viktig träffen är när det gäller bänk. Det är det jag tjatar och försöker nöta in hos mig kunder, att dina repetitioner i bänken ska se ut som föregående. Du har en repetition du ska göra X antal gånger. Nöta nöta nöta. Att våga hålla kontroll och fart nere på vägen ned är och har varit en viktig nyckel för mig och precis som med marklyften ska tekniken inte fallera bara för att vikten är tung. Du ska bygga din kropp så den klarar av att hålla vinklar och teknik oavsett vikt.

Att träna på tom mage funkar bra för mig från gång till gång baserat på hur föregående dag och kost ser ut. Ett måste när ni ska köra på tom mage är att inta aminosyror innan och efter, alt under träningen. 10 g före, 10 g efter eller 20 g under passet. Aminosyror är protein i dess minsta beståndsdel och i dess fria form maximerar du dina förutsättningar för muskeltillväxt och återhämtning Personligen föredrar jag att ta dem under passet då jag alltid tar proteinpulver / gainer efter passet och att först dra i mig 10 g aminosyror och sen 40 g protein blir lite för mycket direkt efter passet, men vi är alla olika så välj det som passar dig, så länge du tar aminosyrorna och proteinet. Du ska självklart ta aminosyrorna även om du inte tränar på tom mage! Nog med protein och bänkpress. Nu ska det lagas, städas och förberedas inför veckan Träningsblogg Fitnessguru Träningsblogg Fitnessguru-6 Träningsblogg Fitnessguru-5 Träningsblogg Fitnessguru-4 Träningsblogg Fitnessguru-3 Träningsblogg Fitnessguru-2 Träningsblogg Fitnessguru-7 /Gustaf

2 kommentarer till “IN OCH UR FOKUS”

  1. Seb skriver:

    Varför ska man ”självklart ta aminosyrorna även fast du inte tränar på tom mage”? Finns väl ingen studie som visar att det är en bonus att ta det om man INTE tränar på tom mage som du säger i citatet ovanför?

    • Gustaf Ollas skriver:

      Sebastian, jag tror du missförstod mig, jag formulerade mig dåligt, tom mage är när du inte ätit 1½-2 timmar innan passet, tex att du käkat lunch vid 12 och tränar vid 15. Men jag rekommenderar alltid aminosyror under träning och det gör nog 99,5% av hela tränings-Sverige idag som är någorlunda seriösa i sin träning :)

Kommentera


+ två = nio