KÄMPAR MED STYRKAN

3 september - 20:11

vulkan island eyjafjallajökull

Den stora frågan är ju om Island kan göra bra musik? Personligen trodde jag bara att de producerade aska? Kika in på min senaste playlist, ”Ollas SEPTEMBERMUSIK 2013” så får ni själva avgöra om deras musik är något att hänga i granen. Bilden är iaf vacker.

Efter ytterligare ett lyckat pass på Odenplan börjar jag gilla stället igen. Kista har blivit lite för.. tråkigt på något vis. Vi föredrog Kista då det var nära och bra men Bussen till Odenplan får fler och fler besök av oss. Knepet med Oden är att träna på tider när inte så många andra är där. 15-16.30 är perfekt. Bröst på schemat och för att komplettera min teknik och styrka i bänken började jag idag med hantelpress. Det är en grym övning för att bygga stabilitet och individuell styrka per bröst/axel/arm och det tillsammans men man sedan föra över till bänken. Har ni inte provat det så är det ett måste. Kändes så kul att kunna maxa hantelracket med 47,5:orna.  Stege upp och sen blev det 3 st arbetsset a 6 reps. Kanske blev en 7:a sist setet men vad gör det – bonus! Man ser för många som ”slutar” setet för att det var 10 st de skulle göra, även om de har 12-15 reps i kroppen. Att hitta sina vikter är en vetenskap i sig. Tricket är att inte själv avgöra utan låta passaren/din vän säga jag eller nej för vi/kroppen/huvudet säger alltid nej för vi upplever vikten mycket tyngre än vad den faktiskt är. Vi kämpar med andning, syra och fart men åskådaren har faktiskt en rätt bra aspekt på det hela och ser om det går eller inte. Visst, vissa gånger GÅR det inte och då är det så men generellt.

Styrkemässigt är det här det bästa jag varit uppe på med hantlarna så nästa pass får jag kanske leta mig till Medis där de finns upp till 52,5 kg. Detta är inget skryt utan bara ett konstaterande från in sida. Jag vill öka min styrka och göra det på ett bra sätt så som ni säkert märkt blir det mer fokus på just vikter framöver. Det är en speciell känsla att jaga vikter – man får inte bli dumdristig men man måste ändå utmana sig själv. Jag utmanar mig själv med säkerhet. En van passare är nog det bästa man kan ha. Ibland två.

Försöker ge mig själv mer vila mellan seten och hela tiden arbeta mig upp så nära mina maxnivåer det går genom att göra få reps med hög hastighet på väg dit. Det gäller att bygga upp farten och känslan på rätt sätt. Är det någon vikt som i normala fall inte ska vara tung som känns tung så kör jag två set på den vikten och det flesta gångerna blir det ”lättare” andra setet. Viktvana kallas det. Första gången men är uppe på sina tunga vikter per pass så är det alltid en liten chock för kropp, leder och musklerna så man måste ge alla tid att vänja sig.

Från det ena till det andra. Har kontaktat ett företag som hyr ut fina dyra sportbilar och tänkte att vi skulle samarbeta så fler av Er som läser min blogg får prova på att köra supersportbil. Det är en känsla som inte går att beskriva med video, bilder eller text. Det är något man måste uppleva och jag vill ju gärna dela med mig till Er så håll tummarna att jag får ihop denna deal! Det gillar ni va?

Har fått in så många anmälningar på eventet på Gumse Gym att jag måste begränsa mig till 50 st deltagare. Bara 4  st platser kvar så IN fort och anmäl Er!
Trevlig kväll säger jag från en lägenhet som fortfarande inte har något kök. Hantverkarna lovade stort en start på måndag morgon.. imorgon Onsdag hoppas jag de kommer. Det slår aldrig fel! Vore det i min bransch skulle jag inte ha några kunder kvar.
/Gustaf

2 kommentarer till “KÄMPAR MED STYRKAN”

 1. Stefan skriver:

  Tränar på det största av ortens två gym och försöker alltid gå på morgonen/förmiddagen om jag har möjlighet. På kvällarna är det på tok för mycket folk för att jag ska kunna genomföra min träning på ett bra sätt, och sen är det ju alltid kul att vara starkast på gymet när man på förmiddagarna bara tränar tillsammans med pensionärer! =D

 2. K skriver:

  Kan Island göra bra musik?

  Björk
  Sigur Rós
  Mar

  ’Nuff said. :-)

Kommentera


nio + = tretton