GÄSTBLOGGARE – CHRISTOFFER LAGERSKOG

26 januari - 19:14

fjärde

Idag har jag stora äran att presentera min första gästbloggare. Den senaste tiden har besökarantalet stigit och jag känner att det kanske blir lite mycket jag jag jag hela tiden så idag får Christoffer chansen att berätta lite kring sin träning och sin resa. Han besitter en finfin fysik och har precis som jag vandrat en bra bit på byggvägen. Tänkte det kan vara skoj att få någon annans syn på det hela kring byggandet också. Enjoy and here we go!
______________
LIVING THE DREAM

Det finns många sätt att inleda en text, jag sitter här och funderar över mina val jag har gjort här i livet. Skulle jag göra om någonting om jag kunnat? Jag tror det finns en anledning till allt som händer och saker ”happends for a reason” som man så uttrycksfullt säger. Det är svårt att sticka ut i denna stora värld men av någon anledning fastnar vi för vissa personer, sporter, ställen. Min egen resa är långt ifrån speciell, jag har gått den vanliga vägen precis som många andra.
Kommer från en idrottstokig familj så idrotten har alltid funnits i mitt liv. Har spelat fotboll, hockey och hunnit med att tävla i friidrott några år. Men som ni säkert förstår kommer det här att halka in på hantlar och skivstångar så jag tror vi skippar dom unga åren och tar vid där min gymtid startade.

När jag började spela fotboll med Älvsbyns a-lag kom jag för första gången in i ett gym på försäsongsträningen. Gymmet är en plats som samlar många utövare, såväl glada hobby gymmare som elit idrottsmän och kvinnor. För alla fyller det en funktion här i livet och ger oss ett välmående. Bara få lyfta vikter, springa på rullbandet, snacka lite skit och bara glömma vardagen. För oss tokiga blir just det här vardagen men mer om det senare. Min gymtid började alltså redan här som 15-16årig liten spillevink som vägde in på runt 60kg. Styrketräningen på den här tiden var mest för att bli en bättre fotbollspelare och vi la därför mycket vikt vid ben, korsrygg och magträning. Men redan här tändes väl den första gnistan för styrketräning och detta skriver jag trots att jag i stort sett var sängliggandes dagen efter.
Vi hade kört många smärtfulla set med utfall med skivstång, ni som kört den här övningen hårt vet precis vad jag pratar om. Sedan gick åren, jag slutade upp med hockeyn och friidrotten men fortsatte att spela fotboll. Men med tiden väcktes intresset ännu mer för styrketräning och jag skaffade gymkort på första året i gymnasiet. Så jag spelade fotboll på sommaren och gymmade på vintern. Detta höll på i 3 år och varken fotbollen eller gymträningen blev utvecklande. Jag hann lägga på mig några kilon på vintrarna men som ni säkert förstår så sprang jag bort dom på sommrarna. Därför gjorde jag ett val, jag slutade med sporten jag spelat sen jag var 7 år gammal. Och konstigt nog var det inget stort beslut, nånting hade förändrats i mig och hungern/suget av att styrketräna gick inte att stoppa. Vid den här tiden var jag i ganska bra fysisk form men långt ifrån biffig, det ironiska är ju dock att jag vid den tiden såg mig som extremt vältränad och tyckte att jag var riktigt stor, den här sporten har förändrat mina ideal ordentligt. Bilderna nedan är från första månaden jag slutade fotbollen och började min gymkarriär på riktigt. Året var 2008 och jag vägde 72kg.

första

andraJag har alltid varit lite starkare än vad jag ser ut och redan här tog jag t.ex 110 i bänk vilket jag tycker är en ganska bra bedrift med tanke på hur jag såg ut. Eftersom jag undersökte det mesta som gick att hitta om styrketräning så gled jag in på Kollozzeum och startade en träningsjournal där. Månaderna gick och träningen gick bra. Det underbara med ”Kollo” är alla idivider som finns bakom alla nickname. Ni som följt Gustafs blogg kontinuerligt kanske börjar känna igen mig redan här och jag har tidigare dragit historien om hur jag lärde känna personen bakom bloggen. DET är den största anledningen till att jag skriver om min träning; för alla
ryggdunkningar man får, tips och bekanta sig med personer som är lika driva som man själv är. Jag ska hålla mig från att skriva nå mer om Gustaf idag då jag gjort det förr men vi spelade in en liten träningsfilm då jag fick chansen att träffa han förra sommaren och jag hoppas att den blir en uppföljare…

Tiden från 2008 till idag, 2011 har flygit förbi. Jag har hunnit träffa personerna bakom nicken på kollozzeum som betyder mest för min träning, lärt mig mer om träning och kost, väntar barn med min underbara sambo Jenny, köpt hus och livet leker. Min inspiration och drivkraft är alla runtomkring mig som får mig att känna mig behövd. Familj och vänner som alltid ställer upp. Framtiden ser jag ljust på, jag brinner för styrketräningen och lever mitt liv efter den. Jag skrev en text häromdagen om lilla landet lagom, Sverige. Vi är så försiktiga och avundsjuka med allt som sticker ut, man ska hellst inte tjäna mycket pengar, vara för bra i sport, vara för framgånsrik. Tyvärr ser jag många trådar med individer som frågar om hjälp men blir tillrätta visade av fel anledning. Vill man bli stor och stark måste man våga lägga på sig några kilon och offra formen. Jag ser många som får rådet att deffa då dom är 16år trots att dom bara tränat på gymmet i 1 månad. Ät istället hårt, träna hårt och kasta inte bort tid då eran testoproduktion är som högst. Men allt handlar såklart om prioriteringar. En del kanske vill vara ute varje
helg och festa, träna lite sporadiskt och äta det man känner för, jag vet för att jag har själv gjort samma sak. Det är absolut inget fel med det men det blir det lätt att man smutskastar andra på grund av uteblivna resultat. Då ni är ute på helgerna och dricker sitter jag och dricker protein drinkar, då ni ligger bakfulla dagen efter är jag på gymmet och tränar, det är hårda ord men tyvärr väldigt sanna, det är en av alla vägar jag har valt här i livet och självklart är det extremt.

Men jag lever min dröm och min inspiration är alla som krigar och lever sin dröm, oavsett vilken väg ni väljer att ta här i livet eller vad eran dröm är

Här är en bild på min bästa form och en video på den fysiken jag strävar efter att uppnå

tredje

MVH Christoffer Lagerkog

____________________

P.s För dem som vill följa Christoffer och hans två kompisar i sin träning så går det bra att läsa det HÄR D.s