NÄSTA STEG FÖR ICANIWILL

12 juli - 19:45

Att bygga upp ett varumärke och ett företag från grunden, noll – de nada, tar tid. Man kan välja många vägar och alla val man gör baserar man på den kunskap man besitter vid det tillfället samt vad man tror är bäst för företaget framtiden baserat på sin plan. Allt eftersom tiden går utvecklas företaget, man tar sig igenom den första tunga fasen och börjar få lite medvind. Alla som startat eget vet hur de här faserna kommer och vad man står inför. Det är kul och mycket jobb. Man lägger oftast ner sin själ i att förverkliga och få företaget ett lyfta. IcanIwill har den senaste tiden vuxit rejält och nu börjar varumärket bli så pass erkänt starkt att det är dags för nästa fas och epok. Jag har nu under drygt 6 månader arbetat med MM Sports och innan den tiden satt jag hemma i min lägenhet med 200 wristwraps och slickade kuvert och skrev ut fakturor vid varje order till att idag ha en stadig försäljning med styrkan i kraften hos oss alla som delar tankesättet och sprider budskapet kring iciw.

För att kunna bygga mitt varumärke än starkare kommer jag därför att från och med 1 augusti ta över all hantering av mina produkter, dvs via en webshop på icaniwill.se. MM Sports kommer skicka tillbaka mina produkter till mig och jag vill tacka MM som ställt upp och stöttat mig på min resa. Inte många som vågar satsa på en liten parvel från Dalarna som säljer in en idé utan någon egentlig försäljningshistorik. Det har varit kul och lärorikt att arbeta med MM och jag hoppas ni är lika nöjda med servicen och leveranstiderna som jag är?

Fram tills idag har vi arbetat med att få ut vårt varumärke till så många som möjligt och vår logotype har varit med på varje produkt vi haft. Nu när fler och fler känner till oss kan vi börja fokusera mer på design och istället låta vår logga vila lite. ICIW som är förkortningen av icaniwill kommer att få en mer synlig positionering men fokus kommer ändå ligga på motivation och design. Vi har ett par riktigt riktigt snygga grejer på gång och nyheterna kommer ramla in till hösten när mörkret faller på och vi behöver lite mer kläder på oss. Jag älskar design och de produkter jag släppt igenom mitt filter till försäljning har ni ju gillar och så även jag men de kommande kollektionerna – det går inte att jämför. Så tokladdad! Svårt att behöva sitta på sina fingrar när man helst av allt vill kasta ut bilder på IG och här på bloggen men men, jag ska hålla mig till min plan.

Då jag tar över hanteringen av produkterna kommer mer jobb att ligga på mig och företaget men samtidigt får vi som ni förstår ta större del av kakan vid försäljning och det är pengar jag kommer återinvestera i mer design och nya produkter. Min vision är att iciw ska vara det självklara valet när en träningsmedveten, kämparglad och taggad person, kille som tjej, ska köpa lite nya träningskläder. Vi kommer fortsätta sprida budskapet men genom andra kanaler där vi kan fokusera mer på innebörden och varumärket i sig. Ni som läser det här kommer vara med på resan, på ett eller annat sätt och jag vet att ni är ett gäng som gillar företagsbiten på bloggen här. Isf kommer ni sitta klistrade framför bloggen under hösten för då är det pedalen i botten.

I takt med att jag avslutar samarbetet med MM Sports kommer jag även att byta sponsor vad gäller min tävlingsframtid, dvs kosttillskotsspons. Detta är ett val jag baserar på ren och skär fakta som jag ställt mot varandra och har ingenting med mitt tycke att göra om MM Sports eller min framtida partner som jag kommer berätta mer om 1 augusti. Har många vänner hos och inom MM och de kommer alltså att förbli mina vänner.
Jag har som sagt arbetat länge och väl med MM och byggt mitt personliga varumärke på trovärdighet och tillit. Ni som följt mig vet att jag aldrig skrivit recensioner gällande kosttillskott i stil med att ”det här är det bästa jag provat ni måste köpa det annars får ni inte ut max av Er träning” utan alltid kört med öppna ärliga kort och skrivit både om jag gillar något eller inte. Propsar aldrig på att trycka på folk något utan jag vill och vet att olika tillskott funkar olika bra på olika personer. Hoppas ni inte lägger någon större värdering i mitt byte utan respekterar det. Kommer skriva mer framöver om det.

Måste bara få ur mig lite tanker efter kommentaren från Eric att jag ska sluta kopiera allt AV gör:

Ni som tar Er tid och läsa det här och tycker jag härmar Micke AV Hollsten i allt jag gör, det här är ju ett steg som är tvärtemot Micke som säljer via MM Sports? Jag kommer aldrig att gå in i kosttillskottsbranschen tex.
Jag är så trött på den här diskussionen och alla som följer mig vet vilken väg jag har vandrat och varför jag gör det jag gör. Jag startade inte det här företaget för att kopiera något och tro mig, det är många som gör samma sak nu på mindre ”seriöst” nivå med företag osv. Jag startade ett Aktiebolag för att kunna förverkliga en av mina drömmar. Man kan inte få ett aktiebolag att snurra på att kopiera något, då det ofta är dött och som Micke sa senaste i podcasten inte finns något bakom som visar själv eller driv. Jag följer inte efter någon, jag gör mitt eget och det jag vill göra och jag hade inte varit där jag är idag, och satsat på att ta hem produkterna från MM Sports om jag inte ansett att det finns en marknad för det jag ska göra framöver. Just det, detta är inte allt som blir nytt, jag kommer inte enbart jobba mot privatkunder tex så med det sagt hoppas jag att vi kan break från den här diskussionen ett bra tag. Jag respekterar Micke och tycker han gör det han gör ofantligt bra. Han är större än mig och marknaden styr allt Finns inte efterfrågan, dör företagen.
Tack alla som följer mig och ser att det som ligger bakom det här företaget är min resan, från lång, smal, osäker och ovetande till en person som är stark nog att säga upp sig från en tydlig karriär, med bra betalt till att ta klivet ut i noll-kronors-garanterad-inkomstträsket. Jag sitter inte uppe sent på nätterna, går upp tidigt på morgonen eller jobbar 12-14 timmar per dag för att kopiera någon. Det skulle ta mig 2 timmar per dag.  Thats it!

Tar tacksamt emot Er feedback på detta inlägg. Som ni förstår släpper jag inte alla nyheter nu men jag kan säga som så att det kommer lite grymma produkter så fort jag fått alla delar på plats och självklart kommer jag att donera de pengar jag lovat efter den 16 juli. Summan är ännu inte färdigställd.
Tack för mig och hoppas ni förstår hur mycket jag brinner för det här!
/Gustaf

28 kommentarer till “NÄSTA STEG FÖR ICANIWILL”

 1. Cecilia Oderstad skriver:

  Jag tycker att du är grym i allt du gör och jag anser inte alls att du kopierar ngn, jag gillar AV också och tycker det är kul att det finns fler som kommer med roliga produkter. Älskar dina tanktops och hoppas innerligt att det kommer flera, de motiverar mig till att bli mycket bättre =) Jag är inte världsbäst på att bygga muskler o sånt, men jag lär mig tycker iaf att det är roligt att ha lite snyggare kläder när man tränar istället för mina gamla fettolinnen (SOC från Stadium) jag har haft =P Det gör det hela lite roligare och man känner sig jävligt snygg =) Det du däremot har gjort är en herr modell o en dam modell för med mina AV linnen så fick jag as stora Small o det va tydligen ingen skillnad på Dam o Herr sa MM till mig när jag returnerade storlek Medium som hängde på mig =P Keep up the good work =)

  • Gustaf Ollas skriver:

   Cecilia, jag har anpassat det helt efter tjejers storlekar och mått.
   Tack för din input, kul att du tog dig tid att skriva! Förstod dig första gånger :)
   /G

 2. Yenny skriver:

  Vi kommer fortsätta följa dig och köpa dina produkter, spännande att se vilka nyheter det blir framöver. Jag tycker det är lågt att någon kan påstå att du kopierar, du har ett eget koncept som du helt klart jobbat hårt för. Vi följer din blogg och gillar det du gör, för bilden vi fått av dig via blogg och mail, är en varmhjärtad, omtänksam, kunnig och målmedveten kille med båda fötterna på jorden. Vi får mycket motivation från ICIW via nätet och instagram. Keep up the good work!! Du äger!! hälsningar J & J

  • Gustaf Ollas skriver:

   Yenny, tack för Er input, ni har varit mig trogna sedan resans början och det uppskattar jag. Vore som sagt så kul att ses i verkligheten framöver!
   Må bäst där uppe trots att solen sviker Er!
   Ni kan äga ;)

 3. Tommie V skriver:

  Ska bli kul att se vad du släpper för produkter i höst, allting hitintills har ju onekligen varit riktigt bra!
  Du har visat att man kan göra vad man vill. bara man ger sig fan på det och brinner för det. Oavsett om det handlar om att gå ner i vikt eller, som i ditt fall, starta ett eget företag från scratch och slita som ett djur för att utveckla det = Whatever it takes – IcanIwill
  Fortsätt med det du gör, för du gör det jävligt bra!

 4. J skriver:

  Du är grym, Gustaf. Du inspirerar något enormt, men framförallt så har du gett mig kunskap om träning (och kost) som jag kommer bära med mig resten av livet.

  Jag önskar dig all lycka, hoppas bara du har tid för mig när jag behöver hjälp igen :)

 5. Lövgren skriver:

  Du ska inte oroa dig över att framställas som en kopia av något annat liknande företag. Ni är båda 2 framgångsrika träningsbloggare i grunden som byggt ett varumärke runt en ”catchfrase” som är lätt att lägga på minnet.

  Såsom i allt här i livet finns det folk som blir väldigt partiska i en sån här sak, vissa stödjer dig helhjärtat och enbart läser din blogg, dina podcaster och Hollsten har samma typ av följare.
  Sen finns vi som följer båda 2 i en mix av flera, plockar guldkorn från olika inspiratörer och pusslar ihop med sina egna tankar och ideér gällande träning, kost och livsstil.

  Jag gillar ditt sätt att fördjupa dig mer i vissa ämnen gällande företagande, träning, kost och samtidigt de mer lätta inläggen när du visar att du lever ett liv med :).

  Fortsätt med det du gör, utveckla dig själv och varumärket och andas ibland och inse att du är med och gör så svenskarna lever några år till!

  Du är en förebild och inspiratör!

 6. Dastrovid skriver:

  Du är grym Gustaf. Jag håller alla tummar och tår för att nästa steg kommer gå lika bra som detta steg gjort. Du kan räkna med mitt stöd :)
  Keep on inspiring.

 7. Johan skriver:

  Du är en stor förebild Gustaf! Lycka till!

 8. Jacob skriver:

  Jag ser verkligen framemot allt det nya som du spinner på… Blir onekligen nyfiken på vad som väntar runt hörnet! Fick nyligen hem min flexfitkeps och mitt linne, jag är otroligt nöjd med båda! Linnet är grymt snyggt och kepsen sitter som ett smäck!

  Ang. kommentarer om kopiering av Micke Hollstens AV.
  (Jag riktar mitt svar till de som lämnar den typen av kommentarer…)
  Jag har sett en del här på bloggen. Min uppfattningen är att det är inget mer än en SJUKLIG lojalitet gentemot AV. Micke Hollsten och AV blir inte större och bättre för att ni trampar på och anklagar någon annan för kopiering. (Jag tror inte Micke Hollsten uppskattar den typen av lojalitet heller… )

  Marknaden är stor, det finns plats för flera, flera Gustaf, flera Micke! Låt oss som kunder/konsumenter själva välja vad vi föredrar, alla motiveras vi av olika saker/människor och tilltalas av olika saker/männsikor.

  Tänk efter lite…. Diesel får inte tillverka jeans för Levi’s var först?! Låter det bra? Nej jag skulle inte tro det!

  Återigen till dig Gustaf! Kör så det ryker!
  Ha det gott i sommarvärmen!
  Jacob

  • Gustaf Ollas skriver:

   Bra skrivet och kul att du ger din sida av myntet till de andra.
   Va kul att produkterna sitter bra på herrn – Stor tumme upp!
   Vi rullar på Jacob och krigar på oavsett våra förutsättningar eller hur?
   Ha de bäst

 9. Tinget skriver:

  Du är en skön kille med hjärtat på rätt ställe. läste ochså kommentaren på AV. onödig, Du kör ditt race Micke kör sitt. Det kan aldrig bli för mycket med inspirerande människor. lycka till i framtiden, kommer hålla ett dagligt öga på dig

 10. Nadia skriver:

  De Cecilia skrev med dam och herr linnen. Jag vill inte va sån för gillar de du gör och startat de vet du. Men rosa = tjej linne och blått = kill linne. Tjejen hade velat haft ett blått för hon tycker alla tränings kläder är rosa. Vet inte var jag ville komma med de men läste kommentaren under. Keep on doing what you doing för de är bra skit och budskap!

  • Cecilia oderstad skriver:

   Det jag menade med linnena va storlekarna, att Medium hängde som en säck potatis på mig så fick byta till Small som fortfarande är stort, fast jag egentligen är en Medium. Gustaf Medium linne sitter perfekt så anser att de är bättre storleksmässigt. Men gillar mina AV linnen också trots d är stora. Jag älskar rosa så är väldigt glad att de kom i rosa, det kommer säkerligen fler färger i framtiden =)

  • Gustaf Ollas skriver:

   Nadia, vet att många tycker det men som jag skrev förut så är det en risk för mig varje gång jag tar in ett linne och för att veta att det säljer så måste man safa i början men tro mig det kommer mer som Cecilia skriver!
   /G

 11. Jag blir lite paff om jag ska vara ärlig för det är väldigt sällan som man får en sån avundsjuk kommentar från en kille. Det är inte konstigt att vi hittar inspiration hos våra vänner eller bekanta eller människor som vi aldrig träffat men vi tycker att det dom gör och det dom står för är rätt och genom att ta del av deras vardag. I en blogg kan vi hämta ny kraft till att bli starkare, smartare och bättre! Jag tillhör antagligen inte din målgrupp Gustaf och känner nog samma sak som när jag började detta året mot ett hälsosammare liv, väldigt vilsen. Men de dagar jag inte vill träna då tittar jag in hit, kollar bilder, läser texter och bang så vill jag ut och röra på mig! Beundrar dig otroligt mycket, inte enbart för din fysik utan för att du verkar vara en person med otroligt stort hjärta! Lycka till med allt!

  • Gustaf Ollas skriver:

   Dixi det är alltid kul att få kommentarer från dig för de är ärliga, raka och jag respekterar dig väldigt mycket. Tack för din input och de fina orden! Snart är shakern här ;)

 12. Tobias skriver:

  Jag kan inte annat än hålla med allihopa. Du är en grym inspirationskälla och självklart finns det likheter med andra aktörer. Jämförelsen med Levis och Diesel tycker jag var klockren och så rätt. Alla har vi olika tankar angående träning beroende på vart vi är i livet. Att kunna få ta del av flera åsikter och tankar är ju bara en fördel och det håller nivån dessutom väldigt hög. Fortsätt med det du gör för du gör det riktigt bra och tro på dig själv, det kommer alltid finnas ”nejsägare” därute. Som ifrågasätter och sätter griller i huvudet. Kritik är enbart bra om den är konstruktiv och vi kan ta lärdom av den!

 13. Micke skriver:

  Jag tycker helt ärligt att det du gör är riktigt mäktigt. Något som man själv alltid velat göra (dock kanske inte inom träningsbranchen då man inte har samma kunskaper som dig och många andra) men inte vågat ta steget. Att du hela tiden arbetar för att vidareutveckla och för att bygga upp ditt varumärke är än mer inspirerande. Sedan när jag själv sett dig träna någon gång i Falun (Sportlife) och sett hur seriöst du tränar gör att jag personligen tror på det du gör! Fortsätt vara den förebild du är och helt ärligt tycker jag att det är du som ligger i framkant gentemot dina ”konkurrenter”

  Mvh
  Micke

  • Gustaf Ollas skriver:

   Micke, tack för dina ord! Kul att höra. Jag har ett inre driv som vill få mig framåt så att säga att jag kopierar gör mig irriterad, då har man dålig koll!
   Jasså? Så du smygkikar på mig utan att säga hej? :) Tack. Kom fram nästa gång så snackar vi IRL!
   /G

 14. […] jag skrev tidigare i inlägget om vidareutvecklingen av företaget så lämnar jag nu MM Sports i månadsskiftet juli augusti både vad gäller samarbetet med […]

Kommentera


+ sex = fjorton