PSYKE – ANTINGEN STOPPAR DET DIG ELLER SÅ TAR DET DIG VIDARE

31 juli - 22:16

Att pendla i vikt som jag inklusive många andra gör när man tävlar är ibland påfrestande för psyket. Att vara i form är kul och vägen dit är kämpig och när man sedan nått sina mål är man trött på att vara ”tunn, klen och trött” – typiska tankar under diet om ni frågar mig. Man tillåter sig att äta, ”byggperiod” – överskott, viktuppgång och tyngre vikter, mer ork och glädje på gymmet, oftast. Man klagar över att formen inte är vad den var tidigare, man är en ”säl” och efter ett tag är det ganska tungt att trycka mat, man vill vara i form igen (oftast kommer de tankarna när man kikar på någon annan som är i form). Kanske gör man en liten minidiet för att komma i lite bättre form.
Känner ni igen Er?

Har du ingen plan eller inget mål uppsatt är det lätt att fall in i den här pendeln eller bergochdalbanan och många gånger har jag själv sagt de här kommentarerna eller tänkt tankarna men i grund och botten har jag för varje år haft ett långsiktigt mål och några kortsiktiga. Jag har blivit lite tyngre än föregående år och jag har haft långsiktiga mål. För mig har det blivit enklare att fokusera på sin uppgift och bita sig fast när tankarna snurrar för de gör de och kommer alltid att göra. Många kallar det Psyke jag kallar det vilja. Vilja att bli bättre för jag vet att varje år när jag blir tyngre ger mig mer muskler, det tar mig närmare mitt långsiktiga mål att nå den fysiken jag eftertraktar, att bli jämna och stabil. Någonstans framöver, ett par år fram i tiden, kommer jag skippar upp och ner vändorna och hålla en OK form året runt, börja jobba med min kropp för att skapa ett verktyg som klarar handstående, muscle-ups, har flås, kan springa och vad all round men nu vet jag att det är styrketräningen som kommer ta mig dit och även om jag i ”off” inte är ”sälfet” utan bara slätare än när jag dietar så är det så för att jag vet att det längre fram kommer vara det som tog mig dit. Det är mentaliteten att tillåta sig själv att inte vara i superbra form hela tiden eller tillåta sig att skippa dipsträningen till förmån för något annat. Att göra det tråkiga jobbet, dag ut, dag in, vecka ut, vecka in och år ut och år in. Det är min hemliga ingrediens – den har du också, om du letar tillräckligt djupt inom dig så finns det där, din vilja att nå någonstans, någonting. Det kanske inte ens har med träningen att göra, det kanske är din karriär eller din passion och då ska man jaga den. Man ska offra för att ta sig dit, man ska kämpa för att känna glädjen när man lyckas. När jag står på scenen nästa gång är jag bättre än sist. När jag öppnar min första webshop om mindre än 1½ dygn så ska den vara funktionell och gå att använda. Designen kommer inte vara 100, jag kommer inte hinna ta nya bilder och fixa alla grejer jag vill fixa men den får se ut så ett tag för att jag ska kunna driva den, testa den och se så allt funkar.

Webshopen tar just nu det mesta av min vakna och nästintill sovande tid. Jag tränar och äter lite men annars är det fullt fokus på den och jag märker hur mycket det är man inte kan om den här världen. Jag har målat upp en bild av hur det ska se ut och när man sedan hör allt som krävs bakom får man revidera eller modifiera. Målet är att ha butiken öppen den 2 aug med befintliga produkter och den nya shakern. Sen kommer vi fota de nya och gamla produkterna (det kommer bli t-shirts första vändan) så de ser likadana ut. Sen kommer mer nyheter och sedan arbeta vidare med launch 2 vad gäller design och funktionalitet. MM stänger ner min sida ikväll så det blir ett drygt dygn när produkterna är offline men ni överlever nog. Nedan ser ni en liiten teaser på nästa t-shirt. Calle har gjort ett grymt jobb med designen och jag vet att ni kommer gilla det.

20130731-221702.jpg

Beskedet om Cathrines bortgång igår slut ut mig för kvällen vad gäller blogg och därför blev det inget vettigt skrivet igår. Livet är så jäkla orättvist ibland och hur mycket man än förbannar sig över det finns det inget att göra åt saken mer än att se till det man har kvar och tillgängligt och göra det bästa utav det.
Tack för allt stöd ni givit mig och icaniwill i kampen mot cancern. Hoppas kunna fortsätta med liknande bra initiativ framöver om allt går som jag vill.
God kväll alla kämpar. Snart öppnar vi vad som kommer bli början på en ny era för ICANIWILL.
/Gustaf

4 kommentarer till “PSYKE – ANTINGEN STOPPAR DET DIG ELLER SÅ TAR DET DIG VIDARE”

  1. Alexander skriver:

    Bra inlägg Gustaf! Du gör ett sådant grymt jobb! Ny tishan ser grym ut. Påminner om nya kepsen. ;) hare fint.

  2. Emil skriver:

    Hej Gustaf!

    Kul att läsa, precis den här typen av motivation jag var ute efter med min förra kommentar. Tack för riktigt bra läsning och motivation i tyngre perioder.

Kommentera


+ två = åtta