DIY – DRICKYOGHURT – HIGH PROTEIN

3 oktober - 8:24

Yoggi Yalla

Har tagit upp det här tipset tidigare med att göra egen Drickyoghurt men blev lite sugen att jämför pris och innehåll när jag i morse gjorde min. Min variant är baserad på ICAs Lättkvarg, Fun-light och vatten. Det är så enkelt det kan bli. Ta så mycket kvarg du vill, på med en liten skvätt Fun-light och sen vatten. Mixa till önskad konsistens. Min tanke har alltid varit att det måste vara mycket billigare att göra sin egen + att jag själv kan välja hur mycket det ska vara i den, dvs mängden. Lets see what we can find out.

Jämförelse Yalla vs Gustaf 
Yalla drickyoghurt 350 ml
Pris: 14.95 kr
Kcal / 100 g: 60 kcal
Protein / 100g: 5% torde vara samma som 5g
Kolhydrater: 8,5g
Fett: 0,5
Källa Mathem

Gustafs Drickyoghurt 350 ml
Pris:  15,26 kr för kvarg + 0,3 kr för Fun light. Pris 15,56kr
Kcal / 100 g: 60 kcal
Protein: 11 g
Kolhydrater: 4g
Fett: 0,1%
Källa Fatsecret

Tog priset på 250g lättkvarg x 2, delade på 5 och multiplicerade med 3,5. Självklart kan du beräkna in el, vatten, din tid att göra yoghurten osv men det sket jag blanka f*n i här.
Slutsats: Du får mer protein och mindre kolhydrater per investerad krona om du gör det själv och det här är väl något som är genomgående på hela marknaden idag i min mening. Varför? Jo för att kolhydrater är billigt och företagen vill tjäna pengar. Går jag till mig själv låter jag mig allt för oftast lockas av de ”high protein” blinkande produkterna. Tex har en vanliga Yalla Drickyoghurt, dvs ej ”high protein” 3 g per 100 g. Den nya med högre protein har 5. Visst det är en signifikant ökning men på det hela är totalen relativt låg mot om du gör det själv. Jag försöker alltid kika på hur mycket det är i produkter som de marknadsför som högt proteininnehåll, ibland är det lätt att gå på dessa etiketter med vissa budskap. Detta gäller såklart vad än det är, låg fett osv. Priset däremot blir lite lite högre att göra egen än om du gör själv men i princip detsamma. Smakmässigt kanske Yalla sticker lite före min men i mitt fall gillar jag min svag smakande jordgubbssmak. Egen Drickyoghurt extra protein Egen Drickyoghurt extra protein-2 Egen Drickyoghurt extra protein-3 /Gustaf