2½ TIMME PÅ SATS ODENPLAN

18 januari - 16:03

Länge sedan jag hann träffa Janni så att få köra ett pass med henne var superkul. Hon har talang och är envis så med andra ord allt hon behöver för att fortsätta gå framåt. Hon blandar sin träning riktigt mycket från allt mellan CrossFit, Yoga, styrka och gruppass så hennes flås och uthållighet kunde jag snabbt konstatera att det blivit bättre. Då får man ta fram lite andra kort i ärmen och köra slut på henne på andra sätt (gnuggar händerna och ler). Benpressar med smala och sedan breda fotplaceringar, superset utfall, sittande lårcurl ss benspark, goblinsquat och ryggresningar. Bra jobbat Janni!
Janni träning PT Janni träning PT-2

För mig var det återigen dags för pass nr två som innehåller front med stop, marklyft och rakmark. Lyckades locka/hota/kalla det vad ni vill/få med mig Henke som skulle tränat ben imorgon men hakade på ändå. Stort tack – det är så mycket roligare och mentalt ”lättare” att köra dessa tunga pass med sällskap. SATS Odenplan var relativt välbesökt men vi lyckades sno åt oss ett hör och blåste av 4 övningar innan vi släppte ytan. Chinsen kändes som vanligt riktigt tunga efter 4 st basövningar a 5 set med 8-10 reps. Att min vikt äntligen börjar röra sig lite uppåt gör ju inte chinsen lättare men jag väljer alltid att se det som ”viktade” chins ändå. Bra träningvsikt helt enkelt. Biceps på slutet vad en pina. Negativa, många reps, många set och sen droppa på nästa bicepsövning. Efter såna här pass är jag som ett halvt fungerande spöke. Har lärt mig att ha med mig sportdryck men ibland räcker det inte. Som tur var åt jag rätt bra igårkväll så kroppen höll länge idag. Brukar alltid tänka att resultatet på dagens träningspass är ett kvitto på hur jag åt dagen innan och många gånger stämmer detta väldigt bra. Lätt att tro att man kan ladda på och äta rejäl frukost och sen prestera bra och länge ett par timmar senare men i mitt fall funkar det inte så. Man måste lära känna sin kropp för att veta vad som gäller. Ikväll blir det Lasagne och film. Som egenföretagare flyter vardag och helger ihop och i ärlighetens namn är jag glad för det – varje dag är minst lika viktigt, minst lika roliga och all söndagsångest (som baseras på att man tycker att helgen är för kort) är som bortblåst för över ett år sedan.

Stretchingen fortgår och jag måste säga att den givit resultat – inte några superskillnader så klart man jag är mycket mer medveten och känslan i övningarna blir bättre. Bilden nedan är Henke när han frontböjer. Riktigt fin form och i hans fall kör han små viktskivor under hälarna för att komma ner i bättre vinklar utefter hans föreutsättningar. En hemmabyggd lyftarsko helt enkelt. Ha en grym lördag!Träningsblogg SATS Odenplan Träningsblogg SATS Odenplan-2 Träningsblogg SATS Odenplan-3 Träningsblogg SATS Odenplan-4 Träningsblogg SATS Odenplan-5 Träningsblogg SATS Odenplan-6 /Gustaf