ÄNTLIGEN MER VIKT I BÄNKPRESSEN

5 april - 21:40

Aaaah, vilken start på fredagen.
Återigen morgonpass, tom mage, NO-Xplode och BCAA under passet. Verkar vara en vinnande kombo för mig. Dagens pass var dock inget ”köra över brösten för att de ska växa och bli större”, nej idag var det ett Bänkpass. Igår blev det vilodag och vi lyckades lösa träningskort för resten av tiden här så idag har jag bokat in ett benpass med en kille härifrån som jag träffat på gymmet. Tänkte ge han mitt patenterade benpass och se hur han svarar på det i eftermiddag. Vi tog morgonen som ett extra träningstillfälle och när Emily körde stairmaster körde jag bänk.
Tanken var aldrig att försöka mig på ett personbästa utan tanken var att kunna lägga ett helt pass på att nöta lite. Det är som jag tidigare skrev lite skillnad på dessa två upplägg. Ett vanligt bänkpass består oftast av 3-4 övningar för bröstet för att träffa olika delar och bryta ner på olika vis kontra dagens styrka, teknik och nöta-fokus. Det gav dock utdelning och det hela renderade i ett personbästa på 151,9 kg. Tidigare har jag tagit 150 kg på 100 kg kroppsvikt men nu väger jag ju lite mer och sista 1:an kändes lätt så borde ha ett par kilo till att lägga på där. Blir spännande framöver.

Så hur lade jag då upp passet. Först och främst värmde jag i cabeln, få in lite blod i bröstmusklerna, sen körde jag lite rotationscuffar för att värma upp axlarna och sen stretchade jag latsen. Latsen? Japp, det är nämligen så, har jag lärt mig av Team Body Science Elit Robin Sjögren att när du bänkar med en viss teknik, som jag använder, där man låser skuldrorna, involveras latsen en hel del. Det blir mer av en helkroppsövning där du spänner allt från ben till skuldror och på så vis gör kroppen kort och kompakt.

I bänken var siktet inställt på att köra 3 or så långt det gick och sedan 2:or så långt det gick.
Så här såg serien ut
2x10x60 kg – uppvärmning
2x10x80 kg – uppvärmning
2x5x100kg – uppvärmning
2x3x110kg
1x3x115kg
1x3x120kg
1x3x125kg
1x3x130kg
1x2x135kg
1x2x140kg
1x1x145kg
1x1x151,9

1:orna körde jag på slutet för det kändes så himla bra och när man kör riktigt tunga 3or som jag gjorde, föredrar jag att köra 2 set på samma vikt för första gången känns vikten ”riiiktigt tung” och andra setet är det mer behagligt och man gör sig då mentalt förbered för mer vikt. Det handlar alltså mycket om viktvana. Att gå från 3or till 2or och sedan köra 1or gör även att du från början är inställd på fler än 1 repetition och när du sedan kör en 1a känns det automatiskt mycket lättare för du tänker att du tidigare gjorde 2:or på bara liite mindre vikt. Knepet är att öka successivt med små vikter under passet och vila mellan. Vilade nog mellan 2-3 minuter. Glad som en speleman gick jag hem och fyllde på med Whey protein (protein of the year) och har även ätit lunch. Pasta, tomatsås och kyckling. Laddar för eftermiddagens benpass där jag återigen fokuserar på att få så bra kontakt med benen som möjligt samt att flytta mycket vikt med kontakt. Hoppas ni har en bra fredag, jag håller tummarna för Maria i Let’s Dance! När jag tänker efter hade jag inte mina IcanIwill wristwraps förra gången jag bänkade 150 så de där extra två kilona sitter nog där, eller vad tror ni? hihi

6 kommentarer till “ÄNTLIGEN MER VIKT I BÄNKPRESSEN”

 1. Martin skriver:

  Jag ser att du tar BCAA under passet och whey protein efter. Vissa säger att man hämmar upptaget av aminosyror om man också tar protein, vilket jag tycker låter mycket konstigt. Isåfall måste man ju vara vegetarian för att använda BCAA. Jag kör iaf som du, med både och. Skönt att ändå se att någon annan också gör det.
  Grattis till PB!

  • Gustaf Ollas skriver:

   Martin, om du tar whey INNAN du tar bcaa så hämmar det ja, det stämmer. DU ska helst ta aminosyrorna på ”tom” mage, dvs typ 2 timmar för att få maximal effekt.
   Tack, PB är alltid PB och bra sådant. Kötta på!
   G

 2. JonasÅ skriver:

  Oj, jo nog är det så, Ska äta sen skynda till bänken med mina wristwraps!! Och om jag även har på mig min svettiga t.shirt måste det bli minst 5kg ökning, måste pröva.J&J

  • Gustaf Ollas skriver:

   Jonas, en svettig t-shirt? Du får la köpa en till så du kan varva ;)
   Skämt och sido, hur gick det i bänken? :D 10 kg?
   G

 3. Niklas skriver:

  Tjo

  På BCAA-XX burken står det att man ska ta en servering innan eller under samt en efter träning vilket jag också gör, hur länge skall man vänta sedan innan man tar protein?
  Grattis till PB! :)
  Hur stretchar du latsen?

  Mvh

  • Gustaf Ollas skriver:

   Nikke, proteinet kan du ta 10-15 min efter aminosyrorna :)
   Tack. Ska försöka visa men sök på google om du behöver svar asap. Håll högt kring en stång och tryck sidan utåt, typ omöjligt att förklara med text.
   G

Kommentera


+ sju = tio