VAD ÄR 100% FÖR DIG?

10 februari - 10:32

Träning Motivation ICANIWILL-2Mitt syfte med det här inlägget är att få fler att reflektera över sina resultat i förhållande till ens plan och förberedelser. Som vi alla vet är det input som ger output. Antal timmar vi klarar av att träna resulterar i olika mycket framgång, och tro mig, det är lätt att stirra sig blind på just träningen, det har jag själv gjort många gånger. Fel teknik, inte tillräckligt stark, fel utrustning osv.
Det jag tänkte lyfta fram här är vikten av helheten för att lyckas. För mig är inte helheten kost + träning + återhämtning = allt (100%). Nej i min bok är det bara en 75%. De resterande 25% är i min bok den inre balansen och harmonin, vi kan kalla det övrigt.
Lek med tanken att du tränat bättre och mer än någonsin, du äter rätt vad gäller mängd, tajming och innehåll. Du sover tillräckligt vilket gör att du återhämtar dig och kan fortsätta träna enligt ditt schema. Allt är bra, tills dess att något går fel. Ett exempel som ligger mig nära om hjärtat, efter att jag kikat på Norges damer mot Falun, är just Astrid Jacobsen. Hennes bror går bort 2 dygn innan hon troligtvis ska köra sitt race i OS. Fram tills den tidpunkten att allt går åt pipan har de ”övriga” 25% inte synts, utan bara legat och fungerat utan att vi reflekterat eller hanterat det. Och ofta är det så, vi har det så bra men uppskattar det inte fören det är borta.
De 25% som jag här pratar om kan verkligen ställa till dig för dig när det väl gäller men jag tror också att om vi blir bättre på att uppskatta, ta in energi från, och hantera de 25% även när det är bra, kan vara en enorm energiinjektion som gör att du kan ta ut dig än mer på träning, göra det där lilla extra i vardagen som behövs för att skapa rätt förutsättningar osv. Kanske är det så att de där 25% är din inre motivation eller inspiration. Så nu frågar jag dig, hur har du det med dina övriga 25%? Är allt bra? Ta vara på det. Är det tungt just nu? Ta vara på det. Våga ta itu med dina känslor och använd den energi och kraft som ofta kommer med dem.
/Gustaf

5 kommentarer till “VAD ÄR 100% FÖR DIG?”

 1. Daniel Ekstam skriver:

  Vår tillvaro delas ofta upp i tre delar. 1. Kroppen, 2. Känslor, 3. Tankar. Varsina 33.33%.

  Men detta kan vi enkelt se att den del vi ofta identifierar oss med (kroppen) är minoritet. Våra känslor och våra tankar är majoritet. Kan vi få tankar, känslor och kroppen att agera, vilja och sträva åt samma håll det är då vi är 100% på väg åt rätt håll.

  Annars blir det som att köra en bil med fyra styraxlar, och alla hjul går åt olika håll.

 2. F skriver:

  Kära G,

  Har försökt minnas senaste gången jag aktivt visade mig här i kommentarsfältet – vad kan det vara? 2+ år? Tiden går.

  Jag pratar från personlig erfarenhet att många av oss på denna fantastiska lilla plätt jorden fastnar i en tillvaro där man varken trivs eller vantrivs – ett evigt kretslopp av ”monkey see, monkey do” där det kortsiktiga aldrig lämnar fokus. En tillvaro av konstant ”nuet”-fokus utan några långsiktiga mål eller ambitioner. Jag tror många av oss skulle gynnas av att bara andas ut. Detta stycke känns dystert, oroa inte! Det kommer inte något crescendo av filosofibabbel, allt bara en insikt.

  Hoppas du mår fantastiskt bra min bästa herre!
  Bästa hälsningar, F.

Kommentera


tre + sex =