SLUTA ALDRIG UTVECKLAS

15 december - 22:41

Från att vara en ”lägesrapportblogg” när jag befann mig i Uppsala till att sedan bli en Träningsblogg, och nu något mer mot en livsstilsblogg. Har alltid tidigare haft ”Ollas Träningsblogg” i bannern men nu tror jag att den tiden är över. Jag kommer inte att ändra något i innehållet på bloggen så klart men rent positioneringsmässigt är det dags att svänga lite. Kör man på samma väg för länge blir man blind och man begränsar sig. Innehållet har utvecklats vad gäller skrivande, bilder och sammanhang. Mer företag, mer fria tankar, mer..visuellt och på den linjen tycker jag inte att mitt lite burriga gym-tema passar in lika bra.

calf

Oavsett om det är bloggen, företaget eller vad-träningen så gäller det att aldrig ge sig, aldrig bli mätt. Gårdagens vadträning känns riktigt bra idag och utöver det var det ett klockrent pass. Mer känsla, lek och glädje. Spånar på mitt nya träningsupplägg och gårdagens input var viktigt för mig. Att kunna lägga mer tid på teknik och utförande är guld mellan varven så variation blir nyckeln för att hålla glädjen och fokus uppe. Varje steg ner för trappen till tvättstugan idag gjorde ont och det är precis så jag vill att det ska kännas efter ett bra pass. När jag lägger huvudet på kudden ikväll och konstaterar att jag haft en bra dag och fått göra det jag vill göra – kan jag även då vara nöjd och konstatera att det är så jag vill känna mig när jag går och lägger mig.

Sista veckan innan jul och jag har i skrivande stund ett par små luckor i kalendern innan jag far hem mot Dalarna för att fira jul. Det känns lite ovanligt att inte vara tokbokad men samtidigt vet jag att jag har ärenden som skall hinnas med. Förhoppningsvis (99%) kommer den svarta långärmade tröjan på tisdag och då kliver jag själv ner i tomteverkstaden och packar så länge lagret räcker för jag tror verkligen att det kommer bli strykande åtgång på dessa plagg. Nedan har ni videon från mina 150 kg rakmark i bättre kvalité och även om Emily slutade filma efter 6 så lovar jag att jag gjorde 8 reps. Försök alltid när ni gör en övning att låsa fast alla delar av kroppen som inte ska jobba och håll dem så. Propsar mycket på mina kunder att oavsett belastning och oavsett reps ska man alltid sträva efter att hålla så god form och resten av kroppen så stabil och intakt som möjligt. Det tvingar dig att arbeta med alla stabiliserande och balanserande muskler och nerver. Prova vet-ja! (720 HD för bästa kvalité på filmen)


workout_-2

workout_

Efter min supertrevliga helg i Dalarna för två veckor sen är jag riktigt sugen på att börja arbeta mer mot gym och träningsanläggningar med liknande koncept. Jag åker ut, tar emot smågrupper a en timme och instruerar i utvalda delar teknik och utförande. Som en PT-timme fast man får möjlighet att arbeta med fler individer och hjälpa fler samtidigt. Superskoj och jag tänkte kasta ut en krok här. Är det någon som har eller driver en anläggning, är det någon som känner att det skulle passa bra på Ert gym? Tveka inte att hör av Er så kommer vi fram till något bra eller kanske kan ni efterfråga detta på Ert gym?
Tack för hjälpen och tack alla som skänkte pengar till Musikhjälpen. 28 miljoner kronor – det är respekt!
/Gustaf