WHEN THE FAT LADY SINGS – YOU LISTEN

27 november - 22:21

Jag har genom min gymkarriär klarat mig från stora skador (peppar peppar) och kunnat träna mer eller mindre oavbrutet sedan jag drog igång mitt projekt för många år sedan. Visst har man haft mindre skavanker och problem men inget som satt på min avbytarbänken en längre period. Nyckeln till att hålla sig skadefri är att lyssna på sin kropp. Man ska pressa sin kropp och ta sig fram till gränserna, ibland förbi och sätta nya gränser. När kroppen är trött kan man gasa lite till men när kroppen bestämt markerar att allt inte är som det ska är det läge att vara smart och lyssna.
Gårdagens strejk från ryggen och föregående två-tre pass upplevda trötthet och utmattning i musklerna (avsaknad av kontakt, ork och driv) pekar allt som allt på överträning. Jag har kört hårt, länge – utan att behöva någon längre viloperiod. En dag då och då men annars har jag trummat på i min iver att bygga bättre axlar/bröst och senast bättre ben.
Idag var det åter dags för ben och jag klev ner på Delta med två timmar framför mig innan nästa PT-kund. Började mjuka, stretcha lite, hoppa in i bensparken – la på 40 kg och skulle börja värma framsidan. Efter sju reps på en vikt jag kan göra 200 reps på i vanliga fall var det syra. Jag klev ur och kände min puls – den var hög – och stark. Det här stämmer inte. Drack lite aminosyror, testade igen.. mjölksyran kom efter 3 reps. Slutade. Satt kvar i bensparken och då föll pusselbiten på plats. Emily har sagt åt mig att jag ska vila lite mer men jag har varit så bestämd att bli bättre att jag inte velat se behovet av vila. Min vardag som går i ett har knappast hjälp mig återhämta mig mellan passen. När jag satt där i bensparken kändes det så extremt lätt att bara säga – Nej Gustaf, tack för den här perioden men nu tar vi vilovecka.
Spenderade hela 1½ timme med att mjuka/stretcha och få igång rörligheten i vader/fotleder. Det var så ofantligt skönt att bara tiden på detta som jag åsidosatt. Ingen puls – ingen press – bara jag och mina numera lite mjukare muskler. Tack kroppen för att du är så duktig att säga till. Nu blir det en vecka utan träning – bra mat och sen kliver vi på igen.
Detta är inget som kommer som en överraskning – jag kör så här – hårt fram tills det tar stop – sen vilar jag och sen kör jag igång igen. Det har funkat bra för mig så länge så varför bryta ett mönster.BMW 435i xdrive

Kopplat till den tjocka damen som sjunger så är det imorgon dags att lämna tillbaka den här pärlan. Har under lite mer än en veckas tid fått haft den i min ägo och testat både stadstrafik, motorväg och bana. Nej nu hittade jag på. Jag har inte kört bana även om jag skulle vilja – för den här bilen skulle passa på bana. Första känslan när jag klev in i den var välmående och sista känslan när jag stiger ur den kommer vara separationsångest. Sportstolarna kramar enligt önskemål om ländryggen och när man greppar ratten kommer den tighta känslan smygande direkt. Har ju kört M3 tidigare och den här känns väldigt lik. Inget onödigt fladder – utan kompakt, liten, kvick (som f*n) och precis i styrningen. Växlingen är kvick med paddlarna och ljudet som puffar till vid växlingen är mysigt. V6an ger bra effekt med sina 300+ hästar. Fyrhjulsdriften sattes aldrig på prov då vägen ner till Lund vad som smör för en smörkniv, perfekt. Denna bil är såklart fullsmetade med alla finesser och jag ska vara ärlig och säga att det är bra jäkla bekvämt med sånt. Uppvuxen med Volvo, raka handtag och muskelservo gör en extra mottaglig för lite lyx i bilen. M-paketet är ett måste om man ska ha en BMW och allt mindre än 18” på hjulen går bort. Dämningen är så pass modern och aktiv att de tidigare ”stötiga” momenten vid lite större profil på däcken är long gone. Klicka i Sport+ gasa och den dricker soppa, så är det men väljer du eco pro blir du omkörd av PRO.
BMW 435i xdrive

BMW 435i xdriveDetaljer och finess med precision. Inget som vibrerar, inget som sitter löst – tvärtom, kompakt och stabilt. Jag har alltid gillat BMW och den här bilen får banne mig höga betyg av mig när det kommer till de flesta kriterierna. Den är praktisk, när man är två, den är kul att köra både i stan och på motorvägen, den är snygg, billig – NOT! Men allt annat. Å andra sidan är jag en sådan som hellre betalar lite mer för kvalité och något jag absolut tycker om istället för något halvdant för en billigare peng. Hoppas få tillfälle att köra den här skönheten igen någon gång framöver. Kanske då som ägare?
BMW 435i xdrive
/Gustaf

3 kommentarer till “WHEN THE FAT LADY SINGS – YOU LISTEN”

  1. Dastrovid skriver:

    Klokt att lyssna på kroppen. För ett år sen gjorde jag inte det och var tvungen att ta ett månadslångt break från träningen. Inget jag rekommenderar. Har dock blivit bättre på det nu:D

  2. […] ett tag känner säkert igen den här caben. Det är en BMW 435 som är den omaka tvillingen till 435an jag körde ner till Lund i November. Enda skillnaden är att det just är en cab och det första som slog mig när jag satt mig i […]

Kommentera


två + = sju