IMORGON BÖRJAR HELV*TET

30 juni - 14:55

Det har varit lite si och så med strukturen den senaste tiden då jag fokuserat mycket på företaget och jag har velat lagt upp ett schema ett längre tag men inte tagit mig tid. Idag tog jag mig tid och nu är det struktur, klara raka puckar och tydliga pass som gäller. Jag kommer enkelt kunna följa min utveckling och jag vet redan innan passet precis hur mycket vikt jag måste flytta för att vara lite bättre än förra passet. Det är bra! Av någon anledning är det mycket lättare att lägga scheman åt andra och säga hur de ska träna och sen bortprioriterar man sig själv. Att lägga en plan i form av träningsschema för mig nu hjälper mig då jag har mina mål och vet att jag på ett bättre och smartare sätt tar mig dit om jag också planerar upp min träning utefter det.

20130630-145544.jpg

Jag bygger alltid mina upplägg kring en periodisering. Dvs olika perioder med olika repsintervall och vila. 4 olika gympass samt ett rent cardio/vad-baserat träningstillfälle, dvs trappträning.
Först ut är tre veckor med högreps vilket i min bok är minst 15 reps. 4 set med 15 reps i knäböjen tex. Jag våndas redan nu för de här övningarna där jag vet att båda flås och syra sätts på rejäla prov. Men varför kör jag då högreps? Ska man inte lyfta tungt om man vill bygga muskler? Jo men att köra 15 reps innebär inte att det är lätt. Det är 15 tunga reps på en vikt jag hanterar och högreps är dessutom perfekt för att bygga:
– Mental styrka
– Låta leder och muskelfästen återhämta sig från tunga perioder
– Öka din syratålighet
– Stimulerar olika muskelfibrer
– mm. Det finns med andra ord ingen anledning att inte köra högreps. Sen väljer man själv hur lång period men kör det och mer specifikt upplägg. Jag tror stenhårt på högreps när det kommer till axlar och ben och det är ju delar av min prio så varför inte. Sista tunga passet är idag och det är rygg som ska få sitt. Har så klart kameran med mig och kommer föreviga mycket av det jag gör idag. Min adept Alex kommer hjälpa mig och klippa materialet så jag är övertygad om att han tar upp mina icaniwill GoPro Workout-videos till en ny nivå.

Imorgon har jag föreläsning på schemat och återigen får jag möjligheten att träffa ungdomar som står ivriga på kanten till att hoppas, att våga vara sig själva och förfina sina talanger. Så otroligt roliga att få möta dessa individer och diskutera / bolla ideer och dela med mig av min resa och mina lärdomar. Tack Chris för förtroendet.
Dags att ladda på inför passet. Hörs ikväll!
/Gustaf