BAKLÄNGESPASSETS DAG

26 juli - 9:18

”Turn around Now – You made it :)” – Skylten sitter ungefär halvvägs upp till Hollywoodskylten på vandringsleden. En chans för den late och nöjde att vända om men sådana personer är varken Ni eller Jag, det vet jag!

negi gninamtu ne rE eg gaj aks gadI – Knäcker ni krypteringen?
Ni vet hur det är, man vandrar längst träningstrappan och tillslut kommer man till ett långt trappsteg eller en så kallad träningsplatå. Dessa trappsteg, som generellt tar längre tid att ta sig förbi, inträffar ofta för mig när jag börjar känna mig lite nöjd. Täningen går bra,  man blir starkare och starkare eller mer uthållig i repsen och formen känns rätt nice. Sen smäller det bara till och där står jag med samma facit från mina pass de senaste 3 veckorna. Händer nada! Har flera olika tips hur man tar sig förbi och vidare upp längst träningstrappan men ett av de knepen jag verkligen gillar och som är kopplat till koden ovanför, är att köra ett ”Baklänges/Spegelvänt” pass. Det ger oftast bra träningsvärk, nya PB-n (då man kör sista övningen först och således kan köra mycket tyngre!) och en kick inför nästa pass.

Så, för er som antar utmaningen är inte själva grejen att bara ta sig igenom ett omvänt pass, nej det hade varit för lätt. Utmaningen blir istället att klara av passet och för er själva att se hur länge ni kan ligga kvar på normalvikterna. Första och andra övningen ska man höja vikterna, annars är man diskad och sedan börjar kampen. Den som klara av att öka i de två första övningarna  och inte behöver sänka vikten på de sista, tunga basövningen, är fan en gigant alternativt och mer troligt, kör på för låga vikter i vanliga fall! Detta kanske kan bli en eye-opener för Er? Vi får se!

Så, vilka är med mig och firar internationella baklängespassets dag?

Den som dessutom klarar av att göra passet upp och nedvänt får bragdguldet!

4 kommentarer till “BAKLÄNGESPASSETS DAG”

 1. melvin skriver:

  turn around betyder inte att man ska vända om, det betyder att man ska vända sig om (så att man kan se utsikten) /besserwisser

  • Gustaf Ollas skriver:

   Fair enough – jag gjorde en förenkling men jag förstår inte skyltens placering. Om jag vänder mig om där, så ser jag en sanddyn! mm vilken VYY!

 2. Josefin skriver:

  Jag ska ge er en glad utmaning igen?

Kommentera


tre + sju =