JAG ÄR INTE SPECIELL

21 december - 8:43

Ni anar inte hur många tankar och scenarios som utspelat sig i mitt huvud de senaste veckorna. Att äntligen få träffa sin son och börja lära känna honom är ett sånt stort äventyr att jag har svårt att sammanfatta det med ord. Får ofta fråga hur det känns och varje gång är det lika svårt att leverera något sammanhängande svar. Lyckas plocka ut fragment som landat lite men i det stora hels är det så omfattande och omvälvande att jag hör hur fattiga mina försök låter när de kommer ut. Mycket magiskt och många nya utmaningar.


Har länge varit på väg att skriva ett inlägg ett inlägg men för att ett bra sådan skall komma till mig behöver jag ofta en lugn stund innan jag skriver där jag tänker ut vad det är jag vill förmedla och den lugna stunden har inte alls kommit till mig i samma utsträckning längre och när de väl gjort det har jag prioriterat annat, tex att komma iväg att träna eller få iväg mail som varit nödvändiga att skicka. 

Ska klippa mig strax så hann sätta mig på Starbucks för en kaffe och lyssna lite på ljudbok men så kom en bra tanke som jag ville dela. 

Får ofta höra att jag är duktig, grym eller driven. Har alltid svårt att ta in sådana ord för jag tycker inte riktigt det själv. Men med de orden fick mig att fundera vidare. Jag har aldrig varit bäst i klassen på något, jag har ingen unik talang, eller för den delen spetskompetens, nej jag har bara vilja. Vilja att nå mål.. och så är jag rätt uthållig. 

Detta är inget unikt eller enastående, detta är någonstans inbygt i vårt DNA. Tänker bara tillbaka på det fantastiska jobb Emily gjorde under förlossningen och gravitidten, visst när du väl är gravid har du inget val, men hela förlossningen är smärta i olika faser och under lång tid krävs vilja och uthållighet. Vad krävs det för att springa ett maraton? Vilja och uthållighet. Ja, det behövs en del andra saker också för att ta sig framåt men det tror jag är en effekt av viljan att lyckas. När jag bestämde mig för att det enda sättet för mig att nå mina mål var att starta eget företag insåg jag också att jag kommer behöva gå utanför min komfortzon så många gånger och i sådan stor grad att det var lika bra att gå all in och börja direkt. Kontaktade så många människor jag ville/behövde träffa och som ni vet vid det här laget fick jag många JA men jag fick otaligt många fler NEJ eller inte ens svar. 

Så om jag ska vara lite dryg mot dig, så vet både du och jag att vilja och uthållighet finns inom dig, det har du bevisat många gånger (jag menar hur många gånger har du inte gått in på den här bloggen utan att det finns något nytt att läsa de senaste veckorna? Jag har Google analytics så jag vet) men, om du skulle kanalisera din vilja, i vilken inriktning skulle den då peka? Stämmer det överens med det du gör idag? Kommer du nå dina mål / drömmar med den vägen du är på nu? Om inte så är de hög tid att börja styra om, för det tar tid och är kämpigt men det är också där uthålligheten kommer in. 

Sätt mål, börja fokusera vilja och uthålligheten så är det bara att börja! 

(Har försökt förenkla mina tankar så mycket det går för jag tycker det är enklare när jag bryter ner mina resonemang med själv)

/Gustaf