TIME FOR A LITTLE RECAP

10 februari - 20:04

Rutinerna faller inte riktigt på plats när man som vi just nu far runt rätt mycket och uträttar diverse ärenden och möten på dagarna. Det som slår en gång på gång är hur brutalt mycket trafik det är på motorvägarna, hela tiden! Det spelar ingen roll om det är en lördag förmiddag på väg norr ut kl 10, tisdag lunch på väg söderut eller torsdag natt på väg österut, det är alltid fullt på den 5-filiga motorvägen. Trafiken bidrar ofta till att transporttiden blir längre än beräknad och de små hålrum man räknat med för småfix, blogg och käk många gånger försvinner.

Oavsett hur mycket tid vi får spendera i trafiken så är livet här bra. Vädret växlar lite (det är ju trots allt vinter) mellan riktigt fina dagar, ca 25 grader, med lite mer kylslagna dagar och nån regnskur.
I torsdags lyckades jag och Emily bli inbjudna till en fotoshoot på Golds. Vi tog en spexbild på slutet som jag fått och kan dela med mig av men resten av bilderna får ni och vi vänta med att se tills produkten är klar. Det skall vara med i ett magasin så det blir riktigt kul. Trots att man inte var i form så var det kul att fota och duktiga personer är alltid roliga att jobba med, oavsett syfte och sammanhang. Jag försöker alltid snappa upp små saker de säger eller tänker på när de uträttar sitt leverne.

Blev ombedd att skriva lite om maten här i USA och jag har ju tidigare berört ämnet och för mig är USA och kost lite problematiskt, i vissa fall I-landsproblem, men jag har en tendens att tappa lite vikt här och det har främst att göra med att om jag utesluter den feta delen av maten (vilket jag försökt göra den senaste veckan) så får jag inte i mig tillräckligt med kalorier. Jag siktar på att hålla kolhydraterna högt, proteinet kring 2-2,5 g per kroppsviktskilo och fettet relativt lågt, självklart bra fett. Väger 102,5 kg morgonvikt vilket är rätt bra, formen vittnar dock inte direkt som om det vore bra för mig men jag har bestämt mig för att bygga nu det närmaste året och då måste jag kliva upp igen och släppa den fina formen för muskeltillväxtens förmån. Lean gains i all ära men jag tror mer på den gamla klassiska vägen, det har funkar för mig tidigare och därför kör jag på det. Emilys enchiladas kan jag dock äta hur mycket som helst utav. Home made. Exempel på kycklingpris, 85% kött, 1.4 kg för 55 kronor, ja tack! Mogen avokado 5 kr, ja tack!

Vårat favorithak när det kommer till Sushi heter Sushi Afloat och ligger 15 min från vårt hus. Kockarna står som inne i en liten velodrom och runtomkring detta ovala kök flyter en liten ”ström” med vatten och båtar med olika små tallrikar med sushi på dem. Beroende på färg/mönster på tallrikarna(läs faten) så betalar man olika mycket. Fiffigt och enkelt men framförallt så groteskt gott!

Träningen rullar på och framförallt presspassen, dvs axlar och bröst går bra men gårdagens benpass på Golds gick även det åt rätt håll. Skönt att känna att styrkan kommer mer och mer för varje pass.
Igår blev det lite teknikböj också, kändes faktiskt helt OK för att inte böjt på så länge.
På en timme hann vi med:
3 set benspark
3 set lårcurl
4 set böj
4 set hacksquat
3 set benpress
4 set benspark
3 set enbens lårcurl
10 min trappmaskin och stretch. Bra tempo med andra ord och bra flås. Rob Riches spelade in sin videoblogg precis vid oss när vi körde hacksquat så får se om man dyker upp där. Hade iaf rätt t-shirt på mig!

20130210-110532.jpg
Min Februarilista på Spotify är förresten uppe så ni som vill, ja ni vet hur man kör.
Ollas FEBRUARIMUSIK 2013 hittar ni HÄR! Har ni tips på ny musik, oavset genre, tveka inte att kommentera!
Dags för mig att bege mig ut på linne-jakt till IcanIwill-kollektionen.
I nästa videoblogg får ni följa med på konsert med Sabaton och bevittna hur man får plats med en 193 cms kluns i en beetle, stay tuned!


/Gustaf

8 kommentarer till “TIME FOR A LITTLE RECAP”

 1. Victor skriver:

  Satt precis o kika på Robs nya video. Några minuter in så tyckte jag att man kände igen en snubbe i bakgrunden, nämligen du :)

  http://www.youtube.com/watch?v=T5Omywq90sw

 2. Jolle skriver:

  häftig! kom in på din sida via en polare rolig läsning. har du flyttat permanent till Usa eller bara lång resa? tips annars? hur fick du visum // Jolle

  • Gustaf Ollas skriver:

   Jolle,
   Kul att du gillar min blogg, välkommen!
   Jag ska bara vara här 3 månader nu en period och byta lite miljö. Har bara turistvisum, dvs 3 månader. Vill man ha längre tid måste du hitta någon sponsor och ett visum som passar ditt syfte för vistelse över 3 månader. Går att få upp till 6 månader turistvisa har jag hört om du ansöker hos ambassaden
   MVH
   G

 3. A skriver:

  Jag tror på det traditonella sättet! Inte leangains fyfan vad skönt! Håller med dig växt som ogräs nu under min bulk har inte blivit tjock men har inget sexpack heller, och man ser dom som försöker lägga på sig muskler utan att lägga på sig en droppe fett! Ah det går ju inte snabbast i världen :) KEEP IT UP! :)

  • Gustaf Ollas skriver:

   Det finns nog många vägar och det gäller väl att hitta något som funkar för en själv, för mig funkar inte lean gains, för andra kanske det känns som det bästa som finns, tur är väl det :) Vi med BIG PACK istället för sexpack får lyfta tungt och äta mycket =)

 4. isac skriver:

  Skulle man kunna få recept på ”emilys enchiladas”? dom ser riktigt jävla goda ut!

Kommentera


sju + = tretton